Στην αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο αναφέρεται το περιοδικό Politico σημειώνοντας ότι «ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε ένα άτομο με αναπηρία».

Με σχόλια όπως αυτό το Politico αναφέρεται στο θέμα της επίθεσης του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο περιγράφοντας τις αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ με εξαίρεση, όπως σημειώνει, τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σημειώνει ότι «ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνη του Τσίπρα». Πέρα από το επίμαχο ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στο ζήτημα της υπερφορολόγησης, των επενδύσεων και της ανάγκης για την ίδρυση μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς.

Για το θέμα Πολάκη το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία θα υποβάλει πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή Υπουργού στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, «κίνηση που έρχεται ως απάντηση στα υποτιμητικά σχόλια που έκανε ο Πολάκης» για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Το Politico σημειώνει ότι ο Πολάκης ισχυρίστηκε πως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος εξασφάλισε μια θέση εργασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εκμεταλλευόμενος τους νόμους περί ίσων ευκαιριών παρότι, όπως τονίζει ο συντάκτης του άρθρου, ο κ. Κυμπουρόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με τιμητική διάκριση.

«Το σχόλιο προκάλεσε απογοήτευση στο εσωτερικό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είδε τη διαμάχη να θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητά της ως εκείνου που νοιάζεται για τους πλέον αδύναμους» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αλλά η αντίδραση δεν προέρχεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» σημειώνει χαρακτηριστικά το Politico το οποίο μνημονεύει το άδειασμα του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού προς τον κ. Πολάκη που χαρακτήρισε τις δηλώσεις του «προφανώς ατυχείς».

Μητσοτάκης: «Είαι ντο πρόσωπο και η φωνη του Τσίπρα»

Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για σπάνια χυδαιότητα από την πλευρά του κ. Πολάκη και επικρίνει τον κ. Τσίπρα για την κάλυψη Πολάκη με την προαναγγελία της μετατροπής της πρότασης μομφής προς τον αναπλ. Υπουργό σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβερνηση