Ατυχή χαρακτηρίζει τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο προϊστάμενός του στο υπουργείο, Ανδρέας Ξανθός. Μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε «ατυχή και αχρείαστη» τη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Πάντως, ο κ. Ξανθός δεν μπήκε στην ουσία της χυδαίας επίθεσης Πολάκη σε έναν άνθρωπο που συγκίνησε όσο κανείς το πανελλήνιο για τη δύναμη, τη θέληση και την αποφασιστικότητά του να διεκδικήσει τα όνειρά του.

Αρκέστηκε να αναφέρει ότι με τη δήλωσή του αυτή, ο Παύλος Πολάκης έδωσε την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να ξεφύγει από το επικοινωνιακό αδιέξοδο και να αντεπιτεθεί.

Σε κάθε περίπτωση είναι χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο ο «αψύς Σφακιανός» καλύφθηκε πλήρως από τον Αλέξη Τσίπρα.

Βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας πως «ο κ. Πολάκης δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος της προοδευτικής παράταξης και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ και αδικεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει το έργο των οικογενειών και των ΑμεΑ για ίσες ευκαιρίες και πρέπει να επανορθώσει την αστοχία του».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η «Εφημερίδα των Συντακτών» στρέφεται κατά του υπουργού: «Δεν τον χωράει το κόμμα» είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος.

Ο Γιάννης Μπαλάφας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει, ενώ και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πολάκη «τρικλοποδιά στην κυβέρνηση». Χαρακτηριστικά τα όσα είπε: «Ο κ. Πολάκης έκανε μια άστοχη δήλωση για το γεγονός ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος μπήκε στο σύστημα υγείας με τα μόρια που του έδινε η αναπηρία του. Αυτό δεν ήταν παράνομο, αλλά δικαίωμα του κ. Κυμπουρόπουλου. Ο κ. Πολάκης πρέπει να βρει ο ίδιος τον τρόπο να επανορθώσει. Ο κ. Πολάκης επιμένει να βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα προεκλογικά. Έδωσε για ακόμη μια φορά την ευκαιρία στην ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα...»

«Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα» είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πάντως, στο πλευρό του Πολάκη τάχθηκε ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης. Με ανάρτηση στο Twitter ήταν κάτι παραπάνω από σαφής: