Έχει περάσει ένα 24ωρο από τις «βόμβες» που έριξε στην ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, για τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησαν στο Μαξίμου να ελέγξουν το τηλεοπτικό πεδίο με τον διαβόητο διαγωνισμό για τις άδειες (που τελικά ακυρώθηκε από το ΣτΕ), και οι Παππάς-Τσίπρας δεν έχουν τοποθετηθεί επί της ουσίας. 

Αφωνία βέβαια και από τον άμεσα ενδιαφερόμενο εργολάβο Καλογρίτσα, ο οποίος -όπως κατήγγειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τού ζήτησε να τον «διευκολύνει» με δάνειο, ώστε να πάρει τηλεοπτική άδεια, ασφαλώς συμφερόντων Μαξίμου.

Είπε ο κ Μαρινάκης: «Μου ζήτησε τότε ο κ. Παππάς και άλλη μια χάρη, που μου είπε ότι ήταν αίτημα του πρωθυπουργού. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του δώσω με τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατομμυρίων ευρώ για να δώσει και εκείνος την πρώτη δόση. Δεν ήταν κρυφά τα ραντεβού μας. Γίνονταν και στο σπίτι μου ακόμα. Συνάντησα τον κ. Καλογρίτσα και του εξήγησα ότι έχω όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό.

Τότε δεν είχαν πρόβλημα με τα χρήματα του Μαρινάκη. Ήταν τότε ευχαριστημένοι να δώσω και άλλα χρήματα για άλλο κανάλι που θα φτιαχνόταν στο Μαξίμου. Προκαλώ τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα να με διαψεύσουν.»

Προς το παρόν, επικρατεί σιγή ασυρμάτου και αμηχανία. Το Μαξίμου εξέδωσε αρχικά μια ανακοίνωση, στην οποία κατηγορούσε -κατά τη σύνηθη τακτική- τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 Ακολούθησε non paper, που χαρακτήριζε τον ο Κυριάκο Μητσοτάκη «μπροστινό» του κ. Μαρινάκη.

Και το βράδυ, από την Καλαμάτα (όπου «ξηλώθηκε» το μισό αεροδρόμιο, για την ασφάλεια του πρωθυπουργού), ο κ. Τσίπρας είπε ότι άκουσε «τον πολλάκις διωκόμενο και υπόδικο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού της ΝΔ, συλλαβίζοντας ένα κείμενο τόσο υψηλής σημασίας όσο και οι στημένοι αγώνες για τους οποίους διώκεται. Και αμέσως μετά η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη και υιοθέτησε τις συκοφαντίες».

Επί της ουσίας, καμία απάντηση.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα Τσίπρα, η ΝΔ έκανε λόγο για «υβριστικό παραλήρημα», συμπληρώνοντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι όσο ο χρόνος του τελειώνει τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνηση του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι».

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Το σημερινό υβριστικό παραλήρημα του κ. Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε βέβαιοι ότι όσο ο χρόνος του τελειώνει τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνηση του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι η περίοδος του ψεύδους, του διχασμού και της τοξικότητας που σημάδεψε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει μαζί του.»