Η κυβέρνηση επιχείρησε τρεις φορές μέσα στην ημέρα να απαντήσει στις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη, ωστόσο σε καμία από τις απόπειρες δεν τόλμησε να κάνει κουβέντα για την «ταμπακέρα», δηλαδή τις καταγγελίες που αφορούν στον Χρήστο Καλογρίτσα και τις τηλεοπτικές άδειες. Αντιθέτως η προσπάθεια επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού που επιχειρεί είναι προφανής. Η πρώτη αντίδραση ήρθε με επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού όπου παρατίθενται χαρακτηρισμοί και γίνεται ευθεία προσπάθεια σύνδεσης του κ.Μαρινάκη με τη Νέα Δημοκρατία, ακολούθησε non paper από το Μαξίμου στο ίδιο μήκος κύματος -μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίσθηκε ως «μπροστινός» του κ.Μαρινάκη, ενώ η τρίτη «απάντηση» ήρθε δια στόματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από την Καλαμάτα όπου έκανε ομιλία είπε «Άκουσα και σήμερα τον πολλάκις διωκόμενο και υπόδικο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού της ΝΔ, συλλαβίζοντας ένα κείμενο τόσο υψηλής σημασίας όσο και οι στημένοι αγώνες για τους οποίους διώκεται. Και αμέσως μετά η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη και υιοθέτησε τις συκοφαντίες». Βέβαι για τρίτη φορά μέσα στην ίδια μέρα δεν είπε κουβέντα για την ουσία: Ζήτησε ή όχι από τον Βαγγέλη Μαρινάκη δια του Νίκου Παππά να πληρώσει το αντίτιμο της τηλεοπτικής άδειας για λογαριασμό του επιχειρηματία Καλογρίτσα;

Μετά τις καταγγελίες Μαρινάκη, η ΝΔ με ανακοίνωσή της ζήτησε απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά.
Σε άνακοίνωσή της η ΝΔ εστιάζει στις καταγγελίες του κ. Μαρινάκη για το αίτημα που του υπέβαλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής να δώσει υπό μορφή δανείου στον Χρήστο Καλογρίτσα τα χρήματα για την πρώτη δόση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 καθώς και για το αίτημα του Μαξίμου να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας της κυβέρνησης. «Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης ή όχι;» ερωτά η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, παρά τις τρεις προσπάθειες, απάντηση δεν έχει δοθεί.

Νέα Δημοκρατία: Το σημερινό υβριστικό παραλήρημα του κ. Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο

Σφοδρή απάντηση έδωσε η Πειραιώς σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Καλαμάτα. Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «υβριστικό παραλήρημα» ενώ συμπληρώνει πως «είμαστε βέβαιοι ότι όσο ο χρόνος του τελειώνει τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνηση του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Το σημερινό υβριστικό παραλήρημα του κ. Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε βέβαιοι ότι όσο ο χρόνος του τελειώνει τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνηση του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι.


Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι η περίοδος του ψεύδους, του διχασμού και της τοξικότητας που σημάδεψε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει μαζί του».