Τις «δουλίτσες» που γίνονται επί ΣΥΡΙΖΑ και που κυμαίνονται στα όρια της κατάχρησης των νόμων, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει ήδη κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν αναπτύξει τις θέσεις του για το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τοποθετήθηκε απέναντι στο πολιτικό θέμα της ημέρας που δρομολογήθηκε υπογείως για ακόμη μια φορά από το ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την άρση ασυλίας των κκ. Καμένου και Πολάκη. «Έτσι γίνονται οι δουλίτσες, έτσι κάνει τις δουλίτσες της η «πρώτη φορά Αριστερά».

Η συκοφαντία του Καμμένου κατά του Κουρτάκη και του Πολακη κατά εμού κρίνεται κατά περίσταση. Αντίθετα η Επιτροπή αποφάσισε να αρθούν οι ασυλίες των κ.κ. Λοβέρδου και Σαλμά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και σε ένα ξέσπασμά του σημείωσε με νόημα.

«Γι’ αυτό κ Καμμένος δεν εμφανίστηκε ούτε στην επιτροπή ούτε στην Βουλή. Έτσι γίνονται οι δουλίτσες σήμερα. Όπως αποκάλυψε άλλωστε το πρωί και ο  κ. Μαρινάκης, όταν φωνάζατε για την διαπλοκή, παράλληλα, ο κ. Νίκος Παππάς έβλεπε μέρα παρά μέρα τον κ. Μαρινάκη και τον παρακαλούσε να πληρώσει τη δόση για τον Καλογρίτσα. Αυτά γίνονται επί «πρώτη φορά αριστερά». Τότε ήταν καλά τα λεφτά του Μαρινάκη; Για καμαρώστε κάτι παλικάρια που μάχονται κατά της διαπλοκής. Έτσι κάνατε όμως τις δουλίτσες».

Υπενθυμίζεται πως μέσα στην ημέρα έγινε γνωστό πως για ακόμη μια φορά ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε - κατά την πάγια τακτική του - πίσω από τη βουλευτική του ασυλία και τα «πολιτικά φουστάνια» του ΣΥΡΙΖΑ στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο εκδότης κ. Κουρτάκης, για συκοφαντική δυσφήμιση. Ουσιαστικά ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία, υποστηρίζοντας ότι τα «καταγγελλόμενα» τελέστηκαν την περίοδο που ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας.  

Το αίτημα των δύο πολιτικών έσπευσαν να ικανοποιήσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνοντας  να ενταχθούν στις ευεργετικές πρόνοιες του άρθρου 86 του Συντάγματος και να πετύχουν το ακαταδίωκτο, αν και τα αδικήματα για τα οποία ελέγχονται δεν ανήκουν στα υπουργικά καθήκοντα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Βουλή ψήφισε πρόσφατα στη Συνταγματική Αναθεώρηση τον περιορισμό των περιπτώσεων στις οποίες θα γίνεται χρήση της υπουργικής ασυλίας.