Tη χαρά του που βρίσκεται στην Κύπρο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας ένα διήμερο επαφών με την πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Το βέβαιο είναι ότι η Κύπρος πέτυχε αυτό το οποίο δεν έχουμε πετύχει ακόμη στην Ελλάδα. Δηλαδή να μπορέσει να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά πετυχαίνοντας ταυτόχρονα πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξεως του 4%. Αυτός είναι ο στόχος της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνεται στις πλάτες της μεσαίας τάξης ούτε με κύριο όχημα την υπερφορολόγηση της παραγωγικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στο έτος που διανύουμε, είπε ότι είναι ένα κρίσιμο έτος, καθώς θα γίνουν και εθνικές εκλογές.

«Και πιστεύω ότι θα είναι μια ευκαιρία και για την πατρίδα μας για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για μια τολμηρή φυγή στο μέλλον, για μια άλλη πολιτική που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και που θα επιτρέψει, επιτέλους, στην Ελλάδα να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς προς το μέλλον. Σε αυτή την προσπάθεια είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την αρωγή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αλλά πάνω απ’ όλα, είναι μια προσπάθεια που αφορά την Ελλάδα. Όπως η δική σας προσπάθεια δεν αφορούσε μόνο το κόμμα, αφορούσε ολόκληρη την Κύπρο.» 

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ενότητα: «Δεν περισσεύει κανείς, θα αφήσουμε πίσω τους διχασμούς που μας κράτησαν καθηλωμένους στο χθες και θα φύγουμε με τόλμη μπροστά. Γιατί αξίζουμε καλύτερα στην Ελλάδα, αξίζουμε καλύτερα και στην Ευρώπη και χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό να το κάνουμε πράξη.»