Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Γεννηματά πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ στον πολυχώρο Μολύβι στην Ιερά Οδό στο Αιγάλεω, για το έργο, την προσφορά και την πολιτική παρακαταθήκη που άφησε στο πέρασμά του.

Το «παρών» έδωσαν η Φώφη Γεννηματά, η αδελφή της Μαίρη, παλαιοί συνεργάτες του Γ. Γεννηματά, όπως ο Κώστας Γείτονας, βουλευτές και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής (Γ. Καρράς, Γ. Κουτσούκος κ.α.) και ο δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας.

Στο βήμα ανέβηκαν: ο Δήμαρχος ΑΘηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και η δημοσιογράφος μέλος του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, Νανά Νταουντάκη. Λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης δεν μπόρεσε να παραστεί ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τους χαιρετισμούς του οποίου και το μήνυμα του μετέφερε από βήματος ο συντονιστής της βραδιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκε το έργο, η προσφορά και η πολιτική παρακαταθήκη του μέσα από σπάνιο οπτικό υλικό ενώ όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους σημαντικότερους σταθμούς κατά την πολιτική διαδρομή του Γιώργου Γεννηματά.

Μεταξύ αυτών: η θητεία του στο Υπουργείο Εσωτερικών κατά την οποία το ηλικιακό όριο του εκλέγειν καθιερώθηκε από τα 21 στα 18 χρόνια καθώς και το σημαντικό πολιτικό του αποτύπωμα στη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, με την καθιέρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μάλιστα οι ομιλητές υπενθύμισαν τη φράση του αείμνηστου πολιτικού ότι στο Υπουργείο Υγείας, άφησε ένα κομμάτι από τον εαυτό του.

Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για έναν μεγάλο μεταρρυθμιστή που έδωσε περιεχόμενο στην λέξη αλλαγή, βάζοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής του.