Το σκηνικό είναι πλέον γνωστό: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται αποδέκτες έντονων αποδοκιμασιών στη βόρεια Ελλάδα από πολίτες που μάλλον δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αποδέκτες αυτή τη φορά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης, κατά την είσοδό τους, στο δημαρχείο Εορδαίας.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Γιαννιτσά. 

Τα ίδια τα στελέχη-υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν στο ίδιο τροπάριο: Όσοι αντιδρούν είναι ακροδεξιοί. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σχολίασε όσους τους αποδοκίμασαν λέγοντας ότι «είναι το αποτέλεσμα της μόδας που έχει γίνει η ακροδεξιά στην Ευρώπη», για να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «με τις πολιτικές της δίνει χώρο σε όλους αυτούς να βγουν από τις τρύπες τους». 

 Ο Χρήστος Γιαννούλης βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν πατέρα που κρατούσε στο χέρι του το μικρό του παιδί. «Να μην ξαναπατήσετε εδώ. Είναι προτιμότερο», λέει στον Χρήστο Γιαννούλη ο άνδρας. 

«Ποιος το λέει αυτό; Δεν βλέπω κανέναν» απαντά κουνώντας το δάκτυλο ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.