Ούτε είδε ούτε άκουσε σκάνδαλο Πετσίτη ο Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. Απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον Νίκο Παππά, από τον οποίο κρατούν αποστάσεις ακόμα και στελέχη της κυβέρνησής του, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «σκανδαλολογία».

Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ για «πετσιτολογία», ενώ για τη Novartis είπε ότι υπάρχει σκάνδαλο «που ανέδειξε η Δικαιοσύνη». Ούτε λέξη βέβαια για το γεγονός ότι τα πολιτικά πρόσωπα, που η κυβέρνησή του έσυρε στη Βουλή, μπαίνουν στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη.

Δεν είχε ούτε μία συγγνώμη να πει για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, λέγοντας ότι θα έπρεπε να του ζητήσει συγγνώμη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λόγω του ότι συνέταξε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που ισχύει ακόμα και σήμερα...

Στη γνωστή του τακτική, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο και ότι μετά το Πάσχα θα κάνει νέες παροχές. Δεσμεύθηκε δε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο (το οποίο η ίδια του η κυβέρνηση μείωσε), όσο βέβαια ο ίδιος είναι στο Μαξίμου.

«Μετά τις γιορτές θα συναντήσω τον αρμόδιο υπουργό να δούμε τι μπορούμε να δώσουμε» είπε ο κ. Τσίπρας, αν και ο «αρμόδιος υπουργός» Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει κατ' επανάληψη ταχθεί κατά των παροχών.

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε άγνοια για την «Μονμάρτρη» της υπουργού για την Προστασία του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα. Δεν άκουσα τις δηλώσεις της, είπε, αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα στα Εξάρχεια. Η ίδια η κυρία Παπακώστα βέβαια βλέπει την κατάσταση στα Εξάρχεια να βελτιώνεται επί των ημερών της...

Σχετικά με τις «Πρέσπες», επανέλαβε ότι ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία, η οποία μάλιστα έδωσε τη δυνατότητα «αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού». Προφανώς, αναφέρεται στις μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ και του ΑΝΕΛ.