Παρόλο που αρχικά υποστήριξε την επιλογή του να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, τρεις μέρες μετά και έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες εκφράστηκαν δημόσια, ο βουλευτής του κόμματος Π. Κουρουμπλής φαίνεται να πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών, δηλώνοντας ότι τελικά ίσως ήταν λάθος του.

Ειδικότερα, μιλώντας σε εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΕΡΤ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προχώρησε στην παραδοχή ότι ίσως ήταν λάθος η συνάντησή του με τον Αμβρόσιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση ότι: «οι απόψεις μου για τη Δημοκρατία είναι γνωστές, μπορεί να ήταν λάθος, αλλά δεν σημαίνει ότι οι απόψεις μου αλλοιώθηκαν επειδή έγινε αυτή η συνάντηση, έχω πάντα τις ίδιες ιδέες και τις ίδιες απόψεις για όποιους εκφράζουν απόψεις μισαλλοδοξίας, αφού και στην Δημοκρατία και στην Ορθοδοξία η μισαλλοδοξία δεν είναι αποδεκτή».

Σημειώνεται ότι αρχικά και αφότου είχαν υπάρξει οι πρώτες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και τηλεφώνημα επίπληξης από τον γραμματέα του Κόμματος, Π. Σκουρλέτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουρουμπλής είχε υποστηρίξει ότι είδε τον μητροπολίτη Καλαβρύτων «επειδή στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί». Στη συνέχεια, την Παρασκευή, παρόλο που ανέφερε πως «γίνονται και λάθη», επανέλαβε ότι ο ίδιος θα πήγαινε και πάλι στο ίδρυμα όπου συναντήθηκε με τον Αμβρόσιο.