Νευρική κρίση προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η φωτογράφιση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο. «Βροχή» τα οργισμένα μηνύματα από στελέχη του κόμματος, αλλά και έντυπα που στηρίζουν το Μαξίμου

Το θέμα έφτασε μέχρι τον Πάνο Σκουρλέτη, γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τηλεφώνησε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή για να του κάνει παρατηρήσεις.

«Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβρόσιος» έγραψε ο αρχικά κ. Κουρουμπλής και συνόδευσε την ανάρτηση με φωτογραφίες από τη συνάντηση.

Λίγες ώρες αργότερα οι σχετικές φωτογραφίες αφαιρέθηκαν καθώς μεσολάβησε το οργισμένο τηλεφώνημα του Πάνου Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σκουρλέτης: Τι πήγες κι έκανες;
Κουρουμπλής: Έτυχε, δεν το είχα προγραμματίσει.
Σκουρλέτης: Ωραία, δεν το είχες προγραμματίσει. Μετά γιατί ανέβασες τις φωτογραφίες και τα έγραψες όλα αυτά;
Κουρουμπλής: Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική.
Σκουρλέτης: Τι σχέση έχει αυτό που μου λες με τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Αμβρόσιος;

Με νέα απάντησή του, ο κ. Κουρουμπλής προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τη συνάντηση αυτή.

Όπως έγραψε:
«Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο -στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο» αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής.

Και συνεχίζει: «Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Για αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».