Την διαφημιστική καταχώρηση της Novartis στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε φέρει το 2018 στη Βουλή η Δημοκρατική Συμπαράταξη. 

Στην ερώτησή τους επισήμαιναν  ότι η κυβέρνηση έκανε λόγο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα», αποσιωπώντας σκόπιμα τον πραγματικό εκτροχιασμό της περιόδου 2004-2009 με την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης από 2,4 δισ. σε 5,6 δισ. ευρώ

Η διοίκηση του κρατικού πρακτορείου απαντούσε με ανοίκειο τρόπο στο θέμα και με μια ανακοίνωση που παρέπεμπε σε κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε επικεφαλής ενός δημόσιου πρακτορείου ειδήσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος, απαντούσε ειρωνικά στους βουλευτές λέγοντας πως υποχρεώθηκε να πάρει τη διαφήμιση της Novartis επειδή... χρωστάει το ΠΑΣΟΚ.

Προκειμένου, όμως, να δικαιολογηθεί υποστηρίζει ότι «η δημοσίευση διαφημίσεων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι μάλιστα τα τελευταία χρόνια αναγκαία, καθώς πολλοί συνδρομητές μας – αν και παίρνουν τις υπηρεσίες μας – είτε καθυστερούν πάρα πολύ να καταβάλουν τις συνδρομές τους, είτε μας οφείλουν αρκετά χρήματα».

Στη συνέχεια περνά στην αντεπίθεση βάλλοντας κατά του ΠΑΣΟΚ για το οποίο αναφέρει ο κ. Ψύλλος: «Θα θέλαμε τέλος να σημειώσουμε ότι μεταξύ των μεγάλων οφειλετών-συνδρομητών του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο οφείλει συνολικά στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων 74.547,28 ευρώ. Για το ποσό αυτό το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει καταβάλει τον ΦΠΑ που αναλογεί».

Οι βουλευτές Αχμέτ Ιλχάν, Ευάγ. Βενιζέλος, Γ. Καρράς, Βασ. Κεγκέρογλου, Δ. Κρεμαστινός, Δ. Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Κ. Μπαργιώτας, Θ. Παπαθεοδώρου, Εύη Χριστοφιλοπούλου ρωτούσαν τον κ. Παππά «κατά πόσο είναι ηθικό να διώκεις πολιτικούς αντιπάλους σου πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα και παράλληλα να δίνεις διαφημιστικό χώρο στην ελεγχόμενη εταιρεία».

 Κατά σύμπτωση την ερώτηση υπέγραφε τότε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είναι το μόνο πρόσωπο που προς το παρόν φαίνεται να στοχοποιεί η δικαστική έρευνα