To ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων που προκύπτει από το ότι η διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και εν συνεχεία ειδική συνεργάτης του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που διαχειρίζεται θέματα διαφθοράς εμφανίζεται ταυτόχρονα την ίδια περίοδο ως πληρεξούσια δικηγόρος εταιρείας που κινείται εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου φέρνει με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται: «Όπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα» η νυν γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018 και καθόσον υπηρετούσε ως ειδική συνεργάτης στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης η κα. Ξεπαπαδέα ήταν παράλληλα πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd στη Λευκωσία.

Η νυν γραμματέας διαφθοράς κα Αναστασία Ξεπαπαδέα μάλιστα αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο υπερασπιζόμενη την εν λόγω κυπριακή εταιρεία η οποία την ίδια περίοδο είχε συνάψει συμφωνία με την εταιρία εμπορίας φαρμακευτικών προϊόντων με την επωνυμία Φαρμαγορά, θυγατρική της Alapis, συμφερόντων Λαυρεντιάδη».

Ο κ. Θεοχάρης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να ζητήσει την άμεση παραίτηση της γενικής γραμματέως και ποια είναι η θέση του Υπουργείου αναφορικά με τη σύγκρουση συμφερόντων στην υπόθεση της κα. Ξεπαπαδέα. Αναρωτιέται, τέλος, αν είχε λάβει η κα Ξεπαπαδέα την εξαίρεση από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος όπως ορίζει η παρ. 8 του άρθρου 57 του Π.Δ. 63/2005 και αν ναι πότε και από ποιον αρμόδιο υπουργό;