Εντός του Απριλίου 2019 εκτιμάται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές,  ότι η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς θα ολοκληρώσει την έρευνα της για τα πέντε πολιτικά πρόσωπα, που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis και για τα οποία η προκαταρκτική εξέταση  παραμένει ανοικτή. Πρόκειται για τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.  

Κατά πληροφορίες, η αποτίμηση του αποδεικτικού υλικού για τα υπόλοιπα πέντε πολιτικά πρόσωπα εκτιμάται ότι πρόκειται να αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των αρχειοθετήσεων στην υπόθεση.  

Σχετικά με το αίτημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την άρση της βουλευτικής ασυλίας, κατά πληροφορίες, οι εισαγγελείς οδηγήθηκαν στο αποτέλεσμα αυτό λαμβάνοντας υπόψιν μία σειρά ενδείξεων που κατά την κρίση τους οδηγούν στο ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα για δωροδοκία.    

Κλήσεις σε μη πολιτικά πρόσωπα    

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς απέστειλαν κλήσεις σε  πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων - τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας- αλλά και στους υπευθύνους διαφημιστικής εταιρείας, που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη Novartis, για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αφορμή, η ανεύρεση εικονικών τιμολογίων μέσω των οποίων οι εισαγγελείς έχουν αποτυπώσει ύποπτες διαδρομές χρήματος.    

Τα χρήματα αυτά φέρονται να ξεκινούν από τη μητρική Novartis από τη Βασιλεία της Ελβετίας, να σταθμεύουν στη Novartis-Ελλάς, ενα μέρος αυτών πηγαίνει σε εικονικά τιμολόγια που εκδίδει η ποινικά ελεγχόμενη διαφημιστική εταιρεία για δήθεν διαφήμιση σε 3 διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.  

Την ίδια ημέρα γίνονται αναλήψεις των χρηματικών ποσών από το ίδιο πάντα πρόσωπο τα οποία, εν συνεχεία, κυκλοφορούν, όπως εκτιμάται σε μετρητά προς άγνωστους αποδέκτες.  

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται να έχει βραχύβια επιχειρηματική δραστηριότητα (Απρίλιος 2011-Μάιος 2012) με τους τζίρους της να ανεβαίνουν και να συνδέονται μόνο με τη Novartis.    

Υπό έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες είναι και άλλες εταιρείες που φέρονται να παίζουν το ρόλο "πλυντηρίου".