Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Μαξίμου για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Η εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη, ξεκαθάρισε: «Τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος να απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα. Θα λογοδοτήσουν.»

Υπενθυμίζεται ότι για τέσσερα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που παρέπεμψε η Βουλή (Βενιζέλος, Πικραμμένος, Κουτρουμάνης, Λυκουρέντζος) η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, ενώ πέντε πρόσωπα (Σαμαράς, Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος, Στουρνάρας, Σαλμάς) παραμένουν μέχρι τέλος Απριλίου σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας. 

Για ένα πρόσωπο, τον Ανδρέα Λοβέρδο, η στοχοποίηση συνεχίζεται. Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου».

Όλη η δήλωση της Σοφίας Ζαχαράκη: «Πριν από 14 μήνες, η κυβέρνηση πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, επινόησε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Έστησε δέκα κάλπες και επιχείρησε να διασύρει δέκα πολιτικούς της αντίπαλους, ανάμεσα στους οποίους και δύο πρώην πρωθυπουργούς. Τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος να απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα. Θα λογοδοτήσουν».

Και μη πολιτικά πρόσωπα καλεί η Εισαγγελέας

Τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένα πρώην στέλεχος του υπουργείου Υγείας, καλούνται ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από της Εισαγγελία Διαφθοράς, λόγω της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο της Novartis

H γυναίκα, η οποία ήταν στέλεχος του υπουργείου Υγείας, ονόματι Δ., διετέλεσε επικεφαλής της κοστολόγησης των φαρμάκων του υπουργείου Υγείας επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου και κατηγορείται για παθητική δωροδοκία. Οι άλλοι τρεις ήταν στελέχη της εταιρείας συμβούλων, η οποία στοχοποιήθηκε και από το πόρισμα του FBI ότι ξέπλενε χρήματα από τη Novartis τα οποία κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα.