Την Κύπρο επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τελευταία -εκτός απροόπτου- επίσκεψή του στο εξωτερικό πριν από τις κρίσιµες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Πρόκειται για µια επίσκεψη συµβολική, αλλά και ουσιαστική, αφού ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας θα συναντηθεί µε όλη την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη προγραµµατίζεται, σύµφωνα µε πληροφορίες, για την Πέµπτη 18 Απριλίου και περιλαµβάνει συναντήσεις µε τον Πρόεδρο της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο του ∆ηµοκρατικού Συναγερµού, Αβέρωφ Νεοφύτου, τον πρόεδρο της Βουλής, ∆ηµήτρη Συλλούρη, και άλλους.

Ο στόχος της επίσκεψης είναι τριπλός. Ο πρώτος είναι η δηµόσια στήριξη στην τριµερή συνεργασία Ελλάδας-ΚύπρουΙσραήλ και η δέσµευση ότι ως πρωθυπουργός θα τη συνεχίσει και θα την εµβαθύνει, αλλά και η στήριξη στην εθνική κυριαρχία της Κύπρου και στην αξιοποίηση των ενεργειακών της πόρων και γενικώς στην άσκηση όλων των δικαιωµάτων της επί της αποκλειστικής οικονοµικής της ζώνης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξάλλου και στα διεθνή φόρα στα οποία έχει συµµετάσχει έχει τονίσει πολλάκις τη σηµασία της τήρησης του ∆ιεθνούς ∆ικαίου και της προστασίας των κυριαρχικών δικαιωµάτων της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας, ενώ έχει υπογραµµίσει στους συνοµιλητές του ότι η ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου αφορά άµεσα και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.