Η ΕΛΑΣ δεν είχε ενημέρωση, δήλωσε η κ. Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News247.gr, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών, Δημοσθένη Πάκου, ο οποίος δήλωσε το πρωί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έπαθαν σοκ όταν έμαθαν για την επιχείρηση, καθότι δεν είχαν ενημέρωση.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι στην περιοχή των Εξαρχείων υπάρχουν προβλήματα, ενώ χαρακτήρισε ανόητη παλαιότερη δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη ότι «σε 100 μέρες θα καθαρίσω τα Εξάρχεια».

«Τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας δεν λύνονται πατώντας ένα μαγικό κουμπί. Αλλά δεν είναι δυνατόν να εργαλειοποιούνται αυτά τα θέματα κάθε φορά που κάποιοι αποφασίζουν να παίξουν στο πεδίο της ασφάλειας», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι ο Ρουβίκωνας, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα.

«Το ζήτημα του Ρουβίκωνα είναι ένα ζήτημα ακτιβισμού, συνήθως στα όρια της πλημμεληματικής δράσης», είπε.

Παράλληλα, για τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιχείρησαν να φύγουν από τη χώρα μέσω Ειδομένης είπε ότι «δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες επειδή κάποιοι διακινητές του πούλησαν ψεύτικές ελπίδες. Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά. Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα. Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον σταθμό Λαρίσης».

Με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επίθεση αξίζει να γίνει μια αναφορά στην... «Μαγική εικόνα» για την περιοχή των Εξαρχείων η υφυπουργός της κ Γεροβασίλη, Καατερίνα Παπακώστα, η οποίο μόλις πρι λίγες ημέρες είχε δηλώσει: «Το κέντρο της Αθήνας ήταν μπάχαλο πριν αναλάβω».

Με δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι ότι την εξέπληξε αρνητικά αυτό που συνάντησε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της.

«Σήμερα η αστυνομία και η πυροσβεστική έχει ανεβάσει στροφές, κάθε μέρα εξαρθρώνει συμμορίες, κάθε μέρα χτυπά το οργανωμένο έγκλημα, κάθε μέρα δρα στην παραβατικότητα. Σας προκαλώ να πάτε τώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, στο Θησείο, στο Πεδίον του Άρεως, στην ΑΣΟΕΕ, πηγαίνετε όπου θέλετε, αυτό που παρέλαβα εγώ ήταν ένα μπάχαλο. Το Πεδίον του Άρεως κατειλημμένο, στο Μοναστηράκι έκλεβαν, αυτά έχουν αλλάξει» ισχυρίστηκε.