Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της πρωτοφανούς επίθεσης ομάδας αντιεξουσιαστών κατά ανδρών του Λιμενικού στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί. Και όλα αυτά ενώ το κλιμάκιο των λιμενικών βρισκόταν εκεί παρουσία εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι το νέο περιστατικό ξεπερνά κάθε προηγούμενο. «Δεν αποδεικνύει μόνο για άλλη μια φορά το απαράδεκτο άβατο των Εξαρχείων, πιστοποιεί όμως και τις σχέσεις των δήθεν αναρχικών με τον υπόγειο και βρώμικο κόσμο των ναρκωτικών. Δυστυχώς, σήμερα, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής.»

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει ψηλά το θέμα της ασφάλειας στην ατζέντα του κόμματος, επαναλαμβάνει ότι «προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα είναι μόνο η οικονομική ανάταξη της χώρας, αλλά και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, έτσι ώστε οι γειτονιές, επιτέλους, να παραδοθούν πίσω σε αυτούς που τους ανήκουν, στους κατοίκους τους. Kαι η αστυνομία, επιτέλους, να αφεθεί ελεύθερη να κάνει αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλά.»

Καταλήγοντας, σημειώνει: «Ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει. Kαι αυτή η πρωτοφανής παρακμή την οποία βιώνει η χώρα μας τους τελευταίους μήνες ζωής αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης, θα ανήκει σύντομα, οριστικά στο παρελθόν».

Για την ίδια υπόθεση υπήρξε έντονη αντίδραση και από την Ένωση Εισαγγελέων. Σε ανακοίνωσή της, τονίζει την επιτακτική ανάγκη για λήψη κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας.

Παράλληλα, ζητά την αποτελεσματική κατά νόμο αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.