Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τον «Μανόλο του Παππά», Μιχάλη Πετσίτη. Ένα νέο βιντεοσκοπημένο υλικό του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού Channel 4 από το 2015, το καλοκαίρι του δημοψηφίσματος, ήρθε στο φως δημιουργώντας νέα ερωτήματα για το ρόλο του Μανώλη Πετσίτη και τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό. Αυτό ξεδιπλώνει ένα κουβάρι που δείχνει σε οπτικοακουστικό υλικό τις σχέσεις του Πετσίτη με τους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά και Αλέκο Φλαμπουράρη το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Οι αποκαλύψεις όμως δεν έχουν τέλος καθώς στο προσκήνιο έρχεται ένα ακόμα πρόσωπο που παρουσιάζει ιδιαίτερη ευρωστία επί ΣΥΡΙΖΑ και συνδέεται με το περιβάλλον Μαξίμου-Πετσίτη.

Σύμφωνα με το Newsbomb.gr, πρόκειται για τον δικηγόρο, Νίκο Ανδρικόπουλο, ο οποίος μίσθωνε την περίφημη «βίλα Πετσίτη» στη Βαρυμπόμπη ως παρένθετος ενοικιαστής, αντί του ποσού των 1.850 ευρώ τον μήνα.

Σε μια προσπάθεια να θολώσει το τοπίο ο Νίκος Παππάς, επιχείρησε να παρουσιάσει μια εικόνα «ρήξης» με τον Μανώλη Πετσίτη, υποστηρίζοντας ότι έπαψε να είναι συνεργάτης του το 2016. Τον Δεκέμβριο πάντως του 2018, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας στην ΕΡΤ για τον Μιχάλη Πετσίτη, είπε ότι «δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον κ. Πετσίτη. Υπήρξε συνεργασία, σε εθελοντική βάση και κατόπιν απομακρύνθηκε και εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες μάλιστα συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση»

Στον απόηχο όλων αυτών των αποκαλύψεων, άμεση ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, να τονίζει πως ο κ. Παππάς είπε ψέματα και να σχολιάζει το νέο βίντεο που δείχνει τον Πετσίτη δίπλα στον πρωθυπουργό το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Αναλυτικά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μέρα που περνάει και ένα νέο στοιχείο για τον Μανώλη Πετσίτη έρχεται στη δημοσιότητα. Ο κ. Παππάς είπε ψέματα ότι αμέσως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέσεις με την κυβέρνηση, καθώς νέο βίντεο τον εμφανίζει στο Μαξίμου δίπλα στον κ. Τσίπρα ακόμη και το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Τα ερωτήματα που θέτουμε πρέπει να απαντηθούν: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου, και ποιες είναι οι σκοτεινές σχέσεις που τον συνδέουν με τον Νίκο Παππά, τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη;»