Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» για όλες τις πολιτικές εξελίξεις καθώς και για την υπόθεση Πετσίτη και όλα όσα έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες ημέρες.

Χαρακτηριστικά για το θέμα «Πετσίτη» είπε ότι «Είναι προφανές ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και η κυβέρνηση οφείλει να μας πει τι έχει συμβεί, για το φαινόμενο ενός ανθρώπου ο οποίος είχε πάρα πολύ περιορισμένους πόρους διαβίωσης και εδώ και δύο με τρία χρόνια ξαφνικά φαίνεται ημιζάμπλουτος και διαβιώνει πολυτελώς. Και φαίνεται επίσης να έχει σχέση με ανθρώπους με τους οποίους η προηγούμενη ζωή του δεν τον συνέδεε και ο μόνος συνδετικός κρίκος είναι η σχέση με την κυβέρνηση. Για να καταλάβω, τι έννοια έχει το “δημόσιο χρήμα” που να λειτουργήσει ως τείχος ανάμεσα στον συγκεκριμένο άνθρωπο και στην έρευνα που γίνεται; Όταν υπάρχει έρευνα της Αρχής, αυτό δεν είναι πράξη για την οποία η κυβέρνηση έχει ευθύνη και αλλάζουν τον ερευνητή; Για να μπορούμε να συνεννοηθούμε, γιατί το έκαναν αυτό;». Στην συνέχεια ο κ. Δένδιας έθεσε ερωτήματα για το πώς αυτό ο κύριος λειτουργούσε ως διακομιστής μηνυμάτων, «Για ποιο λόγο μιλούσε με τα κυβερνητικά στελέχη; Ή απλώς και μόνο για να τους μεταφέρει το ενδιαφέρον διαφόρων επιχειρηματιών για τη γενικότερη υπόθεση;».

Συγκεκριμένα τόνισε ότι είναι ένα συνολικό κυβερνητικό θέμα και πως την ευθύνη για όλα τα κυβερνητικά θέματα έχει ο πρωθυπουργός της χώρας. «Στην υπόθεση Πετσίτη ευθύνες έχει και ο κ. Παππάς αλλά ο πρωθυπουργός τον κάλεσε για να του ζητήσει εξηγήσεις;» είπε ο κ. Δένδιας. «Έδωσε εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία; Δε λέω ότι οι Υπουργοί είναι άβουλα όντα, αλλά δεν είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι φταίνε μόνο οι Υπουργοί και όχι ο Πρωθυπουργός».

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Δένδιας «Φταίνε και οι δύο. Και ο Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για τους Υπουργούς, όταν οι Υπουργοί του δε δίνουν επαρκείς εξηγήσεις. Δε “σφυρά κλέφτικα” από την άλλη πλευρά!» και συνέχισε λέγοντα «Αυτό το οποίο λέει ο κ. Δελατόλας, ενώ έχει μια λογικοφάνεια, έχει το εξής μέγα πρόβλημα. Εάν ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί να ελέγξει ποιος μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και τι είδος άνθρωπος μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, φοβάμαι ότι δεν είναι ο καταλληλότερος για το ρόλο τον οποίο το Σύνταγμα τον καλεί να επιτελέσει».

Για το σωφρονιστικό σύστημα στη χώρα και για τη δολοφονία του κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού είπε ότι στην πραγματικότητα δεν υφίσταται σωφρονιστικό σύστημα. «Αν η κυβέρνηση έχει διαφορετική αντίληψη ας μας το πει. Είναι προφανές ότι επί πέντε χρόνια ανέχθηκε τη διαρκή επιδείνωση της κατάστασης μέσα στις φυλακές και ενεθάρρυνε την πλήρη ατιμωρησία. Αυτή τη στιγμή οι φυλακές είναι το απόλυτο άντρο της εγκληματικότητας, όχι μόνο μέσα στο σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και στην υπόλοιπη κοινωνία».

Ο κ. Δένδιας τόνισε χαρακτηριστικά πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδιαρθρώσουμε πλήρως το σωφρονιστικό σύστημα και σχολίασε πως «Αυτό θέλει “όλο από την αρχή”. Από πού να το πιάσεις; Αυτή τη στιγμή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι κατατρομοκρατημένοι, δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και όταν το Κράτος τους αφήνει τελείως ακάλυπτους, εκεί θα ρίξουμε την ευθύνη; Η διαφθορά στις φυλακές αλωνίζει, είναι μια τελείως απαράδεκτη κατάσταση».