Πολλά έχουν γραφτεί τους τελευταίους μήνες για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών οδηγώντας ακόμη και την κυβέρνηση σε εσωκομματική «κόντρα». Μεγάλο ποσοστό ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει στις κάλπες άμεσα, προκειμένου να «σώσει» όσες δυνάμεις μπορεί, με τα υπόλοιπα στελέχη ωστόσο να προσπαθούν να τον πείσουν για το αντίθετο.

Τελικά ο κύβος ερρίφθη με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, να αποφασίζει να προσφύγει η χώρα σε εθνικές εκλογές άμεσα. Μάλιστα το απόγευμα θα προχωρήσει σε διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια του οποίου θα προκηρύξει τις εθνικές εκλογές.

Η πιθανότερη ημερομηνία είναι στις 5 Μαΐου παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός να θεωρεί ιδανική ημερομηνία την 1η Μαΐου, ως μια τόσο συμβολική μέρα για την εργατική τάξη. Τα σχέδια του πρωθυπουργού όμως χαλάνε αφού φέτος η Πρωτομαγιά πέφτει Τετάρτη, μέρα που δεν γίνονται εκλογές. Βέβαια ήταν τόση η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκεκριμένη μέρα που μέρες τώρα συνεργάτες και συνταγματολόγοι του Μαξίμου μελετούν την πιθανότητα αυτή, χαλώντας όμως τελικά την καρδιά του πρωθυπουργού.

Καλό μήνα! Καλή πρωταπριλιά!