Σε πλήρη εγρήγορση για την παρουσία της σε κάθε κάλπη των ευρωεκλογών του Μαΐου βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Στην Πειραιώς θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει ένα δικό τους «μάτι» σε κάθε σημείο σε όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και, φυσικά, αφού ανοίξουν οι κάλπες και ξεκινήσει η καταμέτρηση, ώστε οποιοδήποτε πρόβλημα ή αρρυθμία παρατηρείται να αναφέρεται αμέσως. Για τον σκοπό αυτόν «τρέχουν» παράλληλα δύο καμπάνιες. H πρώτη είναι για την εξεύρεση εκλογικών αντιπροσώπων.

Για τον σκοπό αυτόν έχουν κινητοποιηθεί οι βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ. καθώς και οι κατά τόπους ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ, ενώ κινείται η ανάλογη προσπάθεια και διαδικτυακά, με συντονιστή τον Θοδωρή Λιβάνιο. Ηδη, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 15.000 εθελοντές για τον ρόλο του εκλογικού αντιπροσώπου σε όλη την Ελλάδα, αριθμός που θεωρείται πολύ ικανοποιητικός, αφού απομένουν δύο μήνες ακόμα μέχρι την κάλπη των ευρωεκλογών.

Ο τελικός βασικός στόχος είναι 22.000 αντιπρόσωποι, όσα είναι δηλαδή και τα εκλογικά τμήματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, θέτει τον πήχη πιο ψηλά, για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους. «Χρειαζόμαστε 40.000 αφοσιωμένους Νεοδημοκράτες για εκλογικούς αντιπροσώπους την ημέρα των εκλογών. Για να έχουμε και έναν αναπληρωματικό, μπορεί αυτός ο αριθμός να είναι διπλάσιος. Μπορεί να φαντάζει μεγάλος ο αριθμός, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε ούτε μία κάλπη σε αυτή την εκλογή χωρίς να υπάρχει ένας εκλογικός αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από πάνω», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Η μεγάλη μάχη για την Ελλάδα ξεκινά. Σας καλώ να γίνετε εκλογικοί αντιπρόσωποι, για να είστε στην πρώτη γραμμή την ημέρα των εκλογών», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media της Νέας Δημοκρατίας, με σύνθημα «Γίνε και εσύ μέρος της ομάδας – Γίνε και εσύ μέρος της νίκης». Η ειδική πλατφόρμα στο Διαδίκτυο για δηλώσεις συμμετοχής βρίσκεται στη διεύθυνση www. nd.gr/eka, όπου υπάρχει και μια δικλίδα ασφαλείας, αφού κάθε πολίτης που συμπληρώνει τα στοιχεία του καλείται να επαληθεύσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου με έναν μοναδικό κωδικό, που λαμβάνει με SMS.

Επιστολή

Παράλληλα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή που έστειλε την Τετάρτη σε όλα τα μέλη του κόμματος, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας θυμίσω την ουσιαστική σημασία των εθελοντών την κρίσιμη αυτή περίοδο των εκλογών και να σας προτρέψω να μεριμνήσετε έτσι ώστε όλοι οι φίλοι, τα μέλη και στελέχη της παράταξής μας να συνδράμουν οργανωτικά στην κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλη τη χώρα».

Δεν είχε περάσει απαρατήρητη βέβαια και η επισήμανση του κ. Αυγενάκη κατά την πρόσφατη κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ, ότι η επάνδρωση όλων των τμημάτων της επικράτειας με «γαλάζιους» αντιπροσώπους στοχεύει και στη «διασφάλιση της ορθής διεξαγωγής των εκλογών σε όλα τα εκλογικά τμήματα».

«Να δηλώσετε ότι θα είστε εκλογικοί αντιπρόσωποι. Να είμαστε από πάνω και έξω από τα εκλογικά τμήματα, να έχουμε το ταμπελάκι της Νέας Δημοκρατίας, που θα δείχνει την αυτοπεποίθησή μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε από την περιοδεία του στην περιφέρεια ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η δεύτερη καμπάνια είναι αυτή της ενημέρωσης όλων των εκλογικών αντιπροσώπων, για να γνωρίζουν άριστα όλη τη διαδικασία, καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Για τον σκοπό αυτόν θα γίνουν σεμινάρια με την παρουσία συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, αλλά και δικηγόρων.

Παράλληλα, η ομάδα πληροφορικής και μηχανοργάνωσης του κόμματος επεξεργάζεται μια ειδική εφαρμογή (application) για κινητά τηλέφωνα, την οποία θα κληθεί να κατεβάσει κάθε αντιπρόσωπος στη συσκευή του. Εκεί θα υπάρχει ένας χρήσιμος οδηγός για την ημέρα των εκλογών, αλλά και ένας εύκολος και άμεσος τρόπος για να επικοινωνεί με το επιτελείο της Ν.Δ. που θα έχει την ημέρα των εκλογών τον εποπτικό και συντονιστικό ρόλο στην Πειραιώς. Η επιτυχία του μοντέλου αυτού λειτουργίας του συστήματος των εκλογικών αντιπροσώπων στις 26 Μαΐου αποτελεί φυσικά και την καλύτερη γενική πρόβα ενόψει των εθνικών εκλογών.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά 22/3/2019