Στον απόηχο της ανακοίνωσης των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ότι θα παραιτηθούν από τη Βουλή, δεδομένου ότι κατεβαίνουν υποψήφιοι στον στίβο των Ευρωεκλογών, η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ότι «Κάναμε το αυτονόητο».

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναμένεται να παραιτηθεί από βουλευτής της ΝΔ, κάτι που θα πράξει και η Κατερίνα Μάρκου. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως πρώτα μετέδωσαν τα Παραπολιτικά, ανέφερε σε συνεργάτες του ότι «στην πολιτική υπάρχει ηθική και οι άγραφοι κανόνες, δεν θα κάνει χρήση της ρύθμισης που φέρνει η κυβέρνηση για το ασυμβίβαστο».

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέα με τους «πρόθυμούς» της βρίσκεται πλέον εκτεθειμένη καθώς οι κ. Κουντουρά, κ. Δανέλλης και κ. Κουρουμπλής φαίνεται να το έχουν δίπορτο.

Όπως τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής «θα παραιτηθεί και η Κατερίνα Μάρκου» καθώς όπως σημείωσε «οι Ευρωεκλογές θα έχουν εθνικά χαρακτηριστικά».

«Οι πολίτες πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να αντισταθούν σθεναρά απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.