Το «Μακεδονία ξακουστή» χρησιμοποίησε ο Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του χθες στη Βέροια, σε μια προσπάθεια να προβάλλει πως πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών η έκφραση αυτή... αφορούσε τα Σκόπια.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε πως «την αληθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα, η Μακεδονία δυστυχώς ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε».

Σημειώνεται πως ο κ. Παππάς έφτασε υπό έντονες αποδοκιμασίες στον πολυχώρο της «Ελιάς» στη Βέροια, για την ομιλία του, αφού αρκετός κόσμος βρέθηκε έξω από την αίθουσα όπου θα μιλούσε ο υπουργός, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης με αιχμή το θέμα της Μακεδονίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ν. Παππάς που είχε ακυρώσει Τρίτη την επίσκεψή του στη Βεργίνα και την ομιλία του στην πόλη της Βέροιας, λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, επέλεξε να επιστρέψει απόψε στην Ημαθία για να πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία με θέμα «Ευρωεκλογές και τα διλήμματα της εποχής μας», στον Πολυχώρο «Ελιά». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ωστόσο, στο σημείο βρέθηκαν πολίτες που τον αποδοκίμασαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Κιλκίς.

Τις «απόψεις» του κ. Παππά δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει η πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Αυτό που είπε χθες ο κ. Νίκος Παππάς στην Βέροια είναι όχι μόνον ανήκουστο, αλλά και αποκαλυπτικό του τρόπου που εξ αρχής αντιμετώπισε η κυβέρνηση το Σκοπιανό.
Όταν στο μυαλό σου «ξακουστή» ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις, ακόμη και για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών.
Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων» ανέφερε η Νέα Δημοκρατία.

Το γνωστό τροπάριο

Στο γνωστό... τροπάριο κινήθηκε ένα ακόμα στέλεχος της κυβέρνησης όσον αφορά στις αποδοκιμασίες των πολιτών στη Βόρεια Ελλάδα. Μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας στο αν οι διαμαρτυρίες είναι υποκινούμενες, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «η δύναμη της άκρας Δεξιάς δε βρίσκεται στη δυνατότητά της να κινητοποιεί 20 νοματαίους, αλλά στην ανοχή που της δίνουν τα κομμάτια του πολιτικού συστήματος που την εντάσσουν στο δημοκρατικό τόξο και στο ότι η παρουσία τέτοιων ακραίων στοιχείων εργαλειοποιείται από τον υπόκοσμο της μιντιακής διαπλοκής. Εκεί βρίσκεται δυστυχώς αυτό που τους νομιμοποιεί και στον δημόσιο διάλογο. Θα περίμενε κανείς μια καταδίκη και αποστασιοποίηση από τέτοιου είδους φαινόμενα την οποία δεν την έχουμε δει».