Μια σημαντική καταγγελία σε σχέση με την κατοχύρωση των προϊόντων και σημάτων της Μακεδονίας έκανε η Μαρία Σπυράκη. Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε πως τα κρασιά της Μακεδονίας αντιμετώπισαν πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού σε διεθνή έκθεση παρόλο που ο μακεδονικός οίνος είναι κατοχυρωμένος με γεωγραφική ένδειξη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει σε συζήτηση για τρία χρόνια τις επωνυμίες και εμπορικά σήματα για τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας μας. «Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας απόρριψη από την Κίνα αιτήματος ελληνικής εταιρίας για τη χρήση του όρου μακεδονικός για τα προϊόντα της με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019, με το αιτιολογικό ότι χρειάζεται άδεια από τη Βόρεια Μακεδονία», είπε η κα Σπυράκη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια η κα Σπυράκη, θα βρίσκεται την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και θα μιλήσει σε εκδήλωση με Έλληνες που μένουν στο Βέλγιο, ενώ την Πέμπτη θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κέρκυρα και τη Δευτέρα θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για 25η Μαρτίου στη Λήμνο.

Από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θράκη η κα Σπυράκη έδωσε έμφαση σε δύο ζητήματα, τη δημιουργία μουσουλμανικού συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ για να υπάρχει αδιαμεσολάβητη επαφή με τους Έλληνες μουσουλμάνους και τη δημιουργία πραγματικά δίγλωσσων σχολείων ώστε να μαθαίνουν εξίσου καλά τα ελληνικά και τα τουρκικά.

«Η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες όποτε και αν στηθούν», τόνισε για μια ακόμα φορά η Μαρία Σπυράκη και ζήτησε τη σύγκλιση διακομματικής επιτροπής ώστε να πληροφορηθεί επισήμως η ΝΔ τον τρόπο που θα διεξαχθούν όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις.

Απαντήσεις έδωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ και για τα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ από οπαδούς του Παναθηναϊκού, λέγοντας πως «η τήρηση της νομιμότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοκρατία, αυτό ισχύει σε όλους τους χώρους» και ότι «η ΝΔ αποδοκιμάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται». Ρωτήθηκε επίσης για τη φημολογούμενη συμμετοχή του Γιώργου Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και απάντησε πως υπάρχουν οκτώ κενές θέσεις και ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει το προνόμιο να φτιάξει αυτό το ψηφοδέλτιο, κάθε πράγμα θα ανακοινώνεται στην ώρα του», αφήνοντας επομένως ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι τελικά ο δημοσιογράφος υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Σε σχέση, τέλος, με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα» για τον Μανώλη Πετσίτη, η κα Σπυράκη είπε πως «η κυβέρνηση είναι πολλαπλώς έκθετη, δεν περιμένουμε την απάντηση με τίνος εντολή ο ιδιωτικός υπάλληλος κατά τον κ. Παππά εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του Μαξίμου, περιμένουμε τη δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό την έρευνα που διεξάγει για το θέμα».