Ακρως αισιόδοξος για τις επιδόσεις του ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Opern, ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε στην πρόσφατη ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Πρέβεζα τονίζοντας ότι γινόταν χαμός. Είχε κόσμο ο οποίος είχε να εμφανιστεί σε πολιτική ομιλία πάρα πολλά χρόνια» τόνισε και προσέθεσε:

«Αντιλαμβάνεται ο κόσμος αυτός ότι έχασε την ευκαιρία του ο κ. Τσίπρας. Την είχε το 2015 δυο φορές. Ο προοδευτικός κόσμος της κεντροαριστεράς δεν θέλει μια κυβέρνηση η οποία κάνει μια δήθεν αντιδεξιά πολιτική και στηρίζεται στον κ. Κουίκ, στην κα Κουντουρά, στην κα. Παπακώστα, στον κ. Κόκκαλη».

Δεν έχουν σχέση με το DNA της Κεντροαριστεράς

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ στη συνέχεια ανέβασε τους τόνους, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με το DNA της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού κόσμου η κα. Μεγαλοοικονόμου με τα ζαρζαβατικά της. Δεν έχει καμία σχέση με το DNA της προοδευτικής παράταξης ο κ. Πολάκης και οι θέσεις του. Δεν έχει καμία σχέση όλο αυτό το συνονθύλευμα που σήμερα παρουσιάζεται να κάνει υποτιθέμενο αντιδεξιό αγώνα την ώρα που έχει αυξήσει την έμμεση και άμεση φορολογία παντού, έχει εκχωρήσει την δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια, έχει 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα και δεν κάνει ένα νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη «η πορεία των πραγμάτων δεν έχει αντιστροφή πια» καθώς «υπάρχει ένα ρεύμα ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να εκφραστούν αυθεντικά. Εμείς έχουμε το συνέδριό μας στις 30 Μαρτίου για να καταγράψουμε την πολιτική πρόταση της πραγματικής κεντροαριστεράς. Απέναντι σε αυτό υπάρχουν fake news, fake συνέδρια και νέοι πραιτωριανοί του κ. Τσίπρα, που μαζεύονται για να προστατεύσουν τον κ. Τσίπρα την επόμενη της ήττας του».

«Είμαστε απέναντι από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ»

Ερωτηθείς για τυχόν... προτιμήσεις του ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος του κόμματος, τόνισε ότι «είμαστε απέναντι και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ γιατί είναι οι δύο όψεις του ίδιου συντηρητικού νομίσματος. Εμείς δεν θέλουμε νίκη. Ούτε της ΝΔ ούτε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε ήττα αυτών οι οποίοι έχουν την κυρίαρχη ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα είναι 3-4 παραπάνω χρόνια στην κρίση, είναι ακόμα στα μνημόνια και θέλουμε νίκη μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας [...] Κανείς στην ελληνική κοινωνία, δεν έχει εμπιστοσύνη ό,τι το δίπολο Τσίπρας-Μητσοτάκης μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση».