Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι με την πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο και η στάση του δεν είναι φιλική προς το Κίνημα Αλλαγής. «Ψάχνει προσωπείο για να επιβιώσει και τώρα ανακάλυψε την Κεντροαριστερά», είπε η κ. Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα επανέλαβε ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη για να σηματοδοτηθεί η ευρύτερη συναίνεση για τη πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Επεσήμανε ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την Αναθεώρηση του άρθρου 32 με την οποία αποδεσμεύεται η εκλογή από τη διάλυση της Βουλής. Τόνισε ωστόσο ότι το αποτέλεσμα δείχνει ότι «η καραμανλική συνιστώσα που στηρίζει την κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να δράσει και πάλι».

Επίσης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως δέχθηκε πρόταση το 2015 από τον Αλέξη Τσίπρα για κυβερνητική συνεργασία και την απέρριψε. «Πρόκειται για απόλυτο ψέμα», υπογράμμισε.