Mεγάλη νίκη με ποσοστό άνω του 26% πέτυχε η παράταξη της ΝΔ στις εκλογές των Μηχανικών του Δημοσίου που πραγματοποιήθηκαν χθες. Συγκεκριμένα η ΔΑΚ-Μηχανικών (Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανικών) στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων της ΕΜΔΥΔΑΣ (Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) διπλασίασε τις ψήφους της που έλαβε και την εμπιστοσύνη των μηχανικών που εργάζονται στο στενό Δημόσιο Τομέα, στην Περιφέρεια, στους Δήμους (Πολεοδομίες κ.λπ) καθώς και στους λοιπούς φορείς του Δημοσίου (Ανεξάρτητες Αρχές κ.α.).

Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη προσέλευση η οποία λειτούργησε υπέρ του συνδικαλιστικού οργάνου της ΝΔ (γεγονός που δηλώνει και μία γενικότερη πολιτική τάση) και της οποίας επικεφαλής είναι η Μηχανικός Σμάρω Μαλακατέ (σύζυγος του Βασίλη Σπανάκη Προέδρου των Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων και υπ. βουλευτή με την ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών). Σημειώνεται ότι όλοι οι υποψήφιοι της ΔΑΚ-ΜΗ κινητοποιήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες εποπτεύοντας την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Δηλώσεις

«Είναι μία νίκη του κλάδου και μία ευκαιρία για πραγματική αλλαγή στην καθημερινότητα του Επιστήμονα Μηχανικού» αναφέρει στα parapolitika.gr η Σμάρω Μαλακατέ και συνεχίζει: «Δεν θα ανεχθούμε άλλο την υποβάθμιση των υπηρεσιών μας και την αβεβαιότητα που επικρατεί. Η ΔΑΚ-Μη δήλωσε την παρουσία της και κέρδισε την εμπιστοσύνη διπλάσιων συναδέλφων Μηχανικών μέσα σε δύο χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που μας εμπιστεύθηκαν και να τους διαβεβαιώσω ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν με ειλικρίνεια, προτάσεις προς κάθε κατεύθυνση και ρεαλισμό. Για εμάς προτεραιότητα έχει η βελτίωση της καθημερινότητας και η καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους της παράταξης μας για τον αγώνα που δίνουν. Η ΔΑΚ-Μη ξεκινά έναν μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο με το σύνολο των συναδέλφων και έχει προοπτική και για μεγαλύτερα ποσοστά στο μέλλον».

Ποιοι εκλέγονται

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα εκλέγονται οι: Σμάρω Μαλακατέ, Μπάμπης Μυγδάλης, Μαριάννα Φωτοπούλου, Βασίλης Πατριανάκος, Δημήτρης Γιαννουλάκης, Άγγελος Σπυρόπουλος, Ραφαέλλα Μαραγκουδάκη, Γιάννης Μητρόπουλος, Βούλα Ζορμπά, Αθανάσιος Γεωργελές, Νικόλαος Γαβρίλης, Ξένια Καραθανάση, Αλέξανδρος Πουλούδης, Ελένη Μαραβέα. Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλαν και διεκδικούν εκλογή οι : Γιώργος Σκούρας, Φώντας Λαλιώτης, Κατερίνα Πατσαδέλη, Χρήστος Ρόκκος και Γιάννης Βασιλόπουλος.