Σε άρθρο της στην εφημερίδα ΝΕΑ, η πρώην βουλευτής σημειώνει ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα πολιτεύτηκε χωρίς αρχές και αξίες, με λαϊκισμό και μικροκομματικό ωφελιμισμό». 

Όσον αφορά το επιχειρούμενο ρεσάλτο, επισημαίνει ότι ήταν καταδικασμένο να αποτύχει διότι εξαρχής ήταν έωλο.

Όπως τονίζει. «αυτή η κίνηση μοιραία κινητοποίησε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών του κεντροαριστερού χώρου, αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό να «αδειάσει» τον υπουργό Επικρατείας του και να παραδεχτεί ότι θα ήταν ανόητος αν πίστευε ότι με τέτοιες κινήσεις μπορεί να λεηλατήσει έναν ιστορικό χώρο. Αυτό όμως το παραδέχτηκε όταν απέτυχε να τον λεηλατήσει!». 

Ολόκληρο το άρθρο της Τόνιας Αντωνίου 

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα πολιτεύτηκε χωρίς αρχές και αξίες, με λαϊκισμό και μικροκομματικό ωφελιμισμό.

Γνωρίζοντας τα προβλήματα της χώρας, δεν δίστασε να πατήσει πάνω στην κούραση και στον θυμό των πολιτών και να υπόσχεται ζουρνάδες και νταούλια. Υποδαύλισε και χρησιμοποίησε κινήματα όπως τις καθαρίστριες και το «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», χρησιμοποίησε ανθρώπους μετατρέποντάς τους σε οχήματα λαϊκής αγανάκτησης για τον κόσμο και εκλογικής ανόδου για τον ίδιο. Δεν σεβάστηκε ούτε καν την εμβληματική προσωπικότητα του Μανώλη Γλέζου.

Η μόνη πραγματική γέφυρα λοιπόν που έστησε ήταν ανάμεσα στη λαϊκή αγανάκτησηκαι στην εξουσία, πέταξε κινήματα και ανθρώπους και κυβέρνησε με τον Καμμένο.

Το επιχειρούμενο ρεσάλτο ήταν καταδικασμένο να αποτύχει διότι εξαρχής ήταν έωλο. Η αλλαγή πολιτικής ταυτότητας και συμμαχιών στους πολιτικούς φορείς αποφασίζεται από συνέδρια και όχι από συναλλαγές του αρχηγού. Επίσης δεν ήταν παρά μια κίνηση προθύμων να προσφέρουν εξυπηρέτηση χωρίς καμία αναφορά στο κοινωνικό σώμα. Ατομικά σωσίβια διάσωσης και συναλλαγής δεν είναι πολιτική αρχών. Αντίθετα, τέτοιες κινήσεις είναι τελικά αυτές που ευτελίζουν την πολιτική, απογοητεύουν τους δημοκρατικούς πολίτες και σπρώχνουν έναν κόσμο στην απόρριψη όλων, στην παθητικότητα και στη Χρυσή Αυγή.

Αυτή η κίνηση μοιραία κινητοποίησε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών του κεντροαριστερού χώρου, αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό να «αδειάσει» τον υπουργό Επικρατείας του και να παραδεχτεί ότι θα ήταν ανόητος αν πίστευε ότι με τέτοιες κινήσεις μπορεί να λεηλατήσει έναν ιστορικό χώρο. Αυτό όμως το παραδέχτηκε όταν απέτυχε να τον λεηλατήσει!

Πέρα όμως από τις όποιες κινήσεις εκλογικής διάσωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το ζητούμενο για μας είναι η πορεία της χώρας και η αναγκαιότητα ανασύστασης του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν ήταν συγκυριακό φαινόμενο, ήταν το αποτέλεσμα της καθημερινής ώσμωσης που κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και δημιούργησε δυνατούς αρμούς με κινήματα, συνδικάτα, με την ΤΑ, με την κοινωνία ολόκληρη, και η σχέση αυτή κρατά μέχρι σήμερα.

Το Κίνημα Αλλαγής, έχοντας γερές βάσεις στην κοινωνία, είναι ο μόνος χώρος που μπορεί με νηφαλιότητα, μακριά από καιροσκοπισμούς και ανεύθυνους ακροβατισμούς, να ανακόψει την άνοδο των άκρων, να προστατεύσει τη δημοκρατία και το κοινωνικό κράτος. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μια δίκαιη ανάπτυξη και να ανακόψει την απειλή του νεοφιλελευθερισμού.

Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα! Μια Κεντροαριστερά δυνατή απέναντι σε κάθε δύναμη συντήρησης. Θα το πετύχουμε γυρνώντας οριστικά την πλάτη σε όσους επέλεξαν τον κομματικό τουρισμό της τακτοποίησης.

Θα το πετύχουμε με ενότητα, αυτόνομη πορεία και καθαρό λόγο, με σεβασμό στις αρχές και στις αξίες της δημοκρατικής παράταξης.»