Ενας άγνωστος εμφύλιος βρίσκεται σε εξέλιξη στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, με αιχμή το σχέδιο επέκτασης της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Κεντρικοί πρωταγωνιστές στις επίμαχες εσωτερικές εχθροπραξίες είναι από τη μία πλευρά οι «πεφωτισμένοι παππούδες» της Αριστεράς, δηλαδή οι εκπρόσωποι της ιστορικής ηγεσίας του κόμματος, μεταξύ αυτών οι Αλ. Φλαμπουράρης, Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, Π. Σκουρλέτης, Δ. Παπαδημούλης, Γ. Μπαλάφας και Δ. Βίτσας.

Aπό την άλλη οι «νεοσσοί» της σημερινής διακυβέρνησης, τους οποίους περιβάλλει με εμπιστοσύνη ο Αλ. Τσίπρας, μεταξύ αυτών οι υπουργοί Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος και Χ. Βερναρδάκης, Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, καθώς επίσης το δίδυμο Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη, που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε εν αγνοία των συλλογικών οργάνων του κόμματος για να φέρει εις πέρας την αποστολή της επιχείρησης «εισοδισμού» στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, πρώτιστα όμως του «Κινήματος Αλλαγής», με ανορθόδοξο τρόπο. Δηλαδή, με την «τυφλή μέθοδο» των μεταγραφών πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως συνέβη με τις περιπτώσεις των Θ. Μωραΐτη και Α. Τόλκα, που αντί να σηματοδοτήσουν ένα άνοιγμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς με όρους «ανιδιοτελούς συμπόρευσης» και προγραμματικών συγκλίσεων, στο τέλος κατεγράφησαν ως «ασύντακτες» ενέργειες μιας τυχοδιωκτικής πρακτικής, που αντί να βελτιώσει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ τη ζημίωσε, επιφέροντας τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα στην κοινωνική βάση της Κεντροαριστεράς

Το γεγονός ότι οι «νεοσσοί» του ευρύτερου πρωθυπουργικού περιβάλλοντος λειτούργησαν «μονομερώς» και σε μεγάλο βαθμό σε καθεστώς «αυθαιρεσίας» σε σχέση με τις αποφάσεις των συντεταγμένων οργάνων είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας να βρεθεί υπόλογος απέναντι στην αποκαλούμενη ομάδα των «παππούδων» της Αριστεράς.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας