Κι άλλος «πονοκέφαλος» για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο μετά το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» που του επιφύλαξε το μέλος της ΕΓ της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης για τα περί διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε ανοιχτός στον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για ένα προοδευτικό μέτωπο.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πελοπόνησσος» και ερωτώμενος για την ειλικρίνεια της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσούκαλης απάντησε οτι «Το ερώτημα είναι λοιπόν δεν είναι αν έχουν νόημα οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτές αν αυτές είναι ευκαιριακές και πρόσκαιρες και αποβλέπουν απλώς και μόνο στην εξυπηρέτηση στενών εκλογικών στοχεύσεων. Θεωρώ ότι η απάντηση στο ερώτημα είναι σαφές και αυτονόητο: Καμία εμπιστοσύνη δεν διαμορφώνει η εκδήλωση των «επιθέσεων φιλίας» κατά την προεκλογική περίοδο κι ενώ δεν έχει «σαρανταρίσει» το διαζύγιο της 4ετούς συμβίωσης με τον εκφραστή του εγχώριο εθνολαικσμού, δηλαδή τον Π. Καμμένο;; Καμία αντικειμενική και ορθολογική άποψη δεν θα το αποδεχόταν». 

Στην ερώτηση αν τον εκφράζει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το μέλος της ΕΓ του κόμματος απάντησε αρνητικά, λέγοντας τα εξής:

«Ο διάλογος είναι αναγκαίος και ωφέλιμος εάν γίνεται συγκροτημένα, συστηματικά και με διαφάνεια. Μακριά από πολώσεις και παρορμήσεις της προεκλογικής συγκυρίας και του στενού κομματικού σχεδιασμού. Αμέσως μετά τις εκλογές θα αποδειχθούν οι πραγματικές προθέσεις όλων. Με νηφαλιότητα και άπλετο χρόνο, με τις αναγκαίες κομματικές και πολιτικές αναδιαρθρώσεις. Μέχρι τότε, όμως, ο κόσμος της κεντροαριστεράς έχει εναλλακτικές. Να επιλέξει τα κόμματα εκείνα της προοδευτικής παράταξης που έχουν αποδείξει διαχρονικά τη πρόθεσή τους για διάλογο και συνεννόηση. Η προοδευτική πλειοψηφία συγκροτείται από την εκλογική επίδοση όλων των προοδευτικών κομμάτων και όχι, αναγκαστικά από την κοινή εκλογική συμπόρευση»