«Ο Μαδούρο βγάζει χρυσό από τη Βενεζουέλα για να κρατήσει το καθεστώς στη ζωή» αναφέρουν οι Times του Λονδίνου σε δημοσίευμα τους καθώς περιγράφουν αναλυτικά μια σειρά μυστηριωδών πτήσεων του κρατικού αεροσκάφους από το Καράκας, φορτωμένου με χρυσό, που σταμάτησε πρόσφατα και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Αθήνα, για 4 ώρες.

Οι Times σε γράφημα μέσα στο δημοσίευμα τους δείχνουν καθαρά ότι μετά από μια σειρά πτήσεων, σε σημεία-κλειδιά του παγκόσμιου εμπορίου χρυσού, το κρατικό αεροπλάνο του Μαδούρο μετά το Άμπου Ντάμπι έκανε στάση στην Αθήνα.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι αυτή η στάση στην Αθήνα δεν είναι τόσο αθώα, όσο οι ελληνικές Αρχές και η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα θέλουν να παρουσιάζουν.

Σύμφωνα με τις πηγές «Το αεροπλάνο θα μπορούσε να επιστρέψει απευθείας από το Άμπου Ντάμπι στο Καράκας. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει στάση στην Αθήνα για ανεφοδιασμό».

Το ιστορικό της αποκάλυψης

Υπενθυμίζεται ότι αποκαλύψεις για την πτήση μυστήριο είχε κάνει ο ΣΚΑΙ, αναφέροντας ότι το αεροσκάφος της πετρελαϊκής κρατικής εταιρείας της Βενεζουέλας, στάθμευσε για μερικές ώρες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, καθώς επίσης και άλλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας έχουν προσγειωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άλλες τέσσερις φορές στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να γίνει ποτέ γνωστός ο λόγος ή ποιοι επέβαιναν.

Όπως καταγγέλουν στελέχη της Αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, κατά την ίδια χρονική περίοδο που το αεροσκάφος βρέθηκε στην Αθήνα η κυβέρνηση του Μαδούρο έβγαζε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας τόνους χρυσού, ενώ την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση φυγάδευσης στο εξωτερικό συγγενών κυβερνητικών στελεχών, που τους έχει απαγορευθεί η είσοδος στην ΕΕ.

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χοσέ Γκέρας «Βγάζουν τον χρυσό από τη χώρα με έναν τρόπο λαθραίο. Είναι πιθανό, να χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι η στάση έγινε επειδή η Ελλάδα είναι στην ίδια γραμμή με τον Μαδούρο και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η κοιτίδα της Δημοκρατίας στηρίζει το καθεστώς.

Η ΥΠΑ με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας επέβαινε ο ΥΠΕΞ του Μαδούρο και τόνισε ακόμη ότι το αεροσκάφος κατέθεσε σχέδιο πτήσης. Ένω ταυτόχρονα το Μαξίμου αρκέστηκε σε ένα non paper επιβεβαιώνοντας την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα μόνο για ανεφοδιασμό και χαρακτηρίζοντας όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σαν «θεωρίες συνωμοσίας».