Με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, αντέδρασε η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα σχολιάζοντας τα περί σχεδίων ρωσικής ανάμιξης στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις της Ελλάδας.  

Η αντίδραση οφείλονταν στα όσα μεταφέρθηκαν χθες από τον ΑΝΤ1 ότι δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ ότι έχει αποδείξεις για προσπάθειες της Ρωσίας να αναμιχθεί στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές. Δηλώσεις τις οποίες διέψευσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης κάνοντας και αυτός λόγο για fakenews και σημειώνοντας μέσω Twitter ότι η τοποθέτηση του μεταφέρθηκε λανθασμένα και πως δεν είπε ότι έχει αποδείξεις.  

Η Ρωσική πρεσβεία στην πρώτη της ανάρτηση, σχολιάζοντας τα όσα μεταδόθηκαν από ελληνικά ΜΜΕ έκανε την εξής ανάρτηση:  

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμιξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news», τονίζει χαρακτηριστικά η ρωσική πρεσβεία.  

Ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση η οποία αναφέρει:

«Όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις»    

Η Ρωσική πρεσβεία ενώ νωρίτερα κοινοποιήσει στο Twitter και τις σχετικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι δύσκολα μπορεί να φανταστεί, ότι «κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή τη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας», χαρακτηρίζοντας τα συγκεκριμένα σενάρια «ανοησίες» και «σαχλαμάρες».