Αν και στην κυβέρνηση συνεχίζουν να αμφισβητούν τα δημοσκοπικά ευρήματα – τουλάχιστον όλα όσα δεν τους συμφέρουν – τα οποία δείχνουν άνοιγμα της «ψαλίδας» με τη ΝΔ και κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, ήρθε σήμερα ο γραμματέας της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος να ομολογήσει ότι πράγματι υπάρχει πολιτικό κόστος από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Υπάρχει πράγματι πολιτικό κόστος στη βόρεια Ελλάδα από τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλού είναι θετικός ο αντίκτυπος μιας επιλογής που έγινε προς όφελος του εθνικού συμφέροντος» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ρ/σ news 24/7.

Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι θα αποτυπωθεί σε αυτό το κάλεσμα προς τις προοδευτικές, οικολογικές, αριστερές ανένταχτες δυνάμεις και πρόσθεσε πως υπάρχουν σκέψεις και για συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών. «Τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Μια συζήτηση για την αρχιτεκτονική του ευρωψηφοδελτίου έγινε στην Κεντρική Επιτροπή» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να αξιοποιήσει κάποιους υπουργούς στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια να περιοριστεί το εύρος της διαφαινόμενης ήττας.

Ο κ. Σκουρλέτης πάντως παρά την ομολογία του για το πολιτικό κόστος που εισπράττει το κυβερνών κόμμα από την «επίλυση» του Μακεδονικού ανέφερε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Επίθεση σε ΚΙΝΑΛ

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για την πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός, τόνισε πως απευθύνεται σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί. «Το ζητούμενο είναι μια προγραμματική πρόταση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το ΚΙΝΑΛ δεν απευθύνεται με το ίδιος μένος στη ΝΔ. Το φλερτ είναι διαρκείας. Συγκυβέρνησαν, ακολουθούσαν παρεμφερείς πολιτικές, η κα Γεννηματά προτάσσει την ανάγκη της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, άρα ποιος αποκλείει ποιον;».