Στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Γιώργο Χουδαλάκη μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών, Σάκης Ιωαννίδης σχολιάζοντας τόσο την έξοδο στις αγορές με την έκδοση του 10ετούς ομολόγου αλλά και τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

«Τα προβλήματα είναι διαχρονικά και δυστυχώς ακόμα σαν πολιτεία δεν τα έχουμε λύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάκης Ιωαννίδης προσθέτοντας ότι «μετά από τόσα χρόνια σε μία κρίση δεν έχουμε βάλει μυαλό ως πολιτεία και πράγματα που έπρεπε να έχουν αλλάξει χθες, δεν έχουν αλλάξει». Θέτοντας τον στόχο για τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά πώς «αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα μας τη δεδομένη στιγμή για να μπορέσει να πατήσει στα πόδια της είναι να πέσουμε πάνω στην πραγματική οικονομία».

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  άφησε και αιχμή για τη σημερινή κυβέρνηση υπενθυμίζοντας ότι όταν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε βγάλει την Ελλάδα στις αγορές το 2014 η σημερινή κυβέρνηση που τότε βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης έλεγε ότι είναι «στημένες έξοδοι στις αγορές για να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Σχολιάζοντας την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, δεν δίστασε να την αναγνωρίσει ως ένα θετικό βήμα, επισημαίνοντας όμως ότι «μπορούσε να γίνει με πολύ πιο χαμηλά επιτόκια και πριν πιο πολλά χρόνια» καθώς όπως ανέφερε «η κρίση θα μπορούσε να έχει τελειώσει από το 2015-2016, αν δεν είχαμε τα 4 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση του Γιώργου Χουδαλάκη αν η οικονομία μπορεί να «ορθοποδήσει» και να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούν να γίνουν με αυτές τις συνθήκες σοβαρές ξένες επενδύσεις και να φέρουν ζεστό χρήμα στην πατρίδα μας». Απαριθμώντας προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία στάθηκε στις στρεβλώσεις της οικονομάς, στις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν και στην τεράστια η υπερφορολόγηση και των νοικυριών και των επιχειρήσεων.