Σε νέες αποκαλύψεις για την πτήση – μυστήριο του αεροσκάφους της πετρελαϊκής κρατικής εταιρείας της Βενεζουέλας, που στάθμευσε για μερικές ώρες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, προχώρησε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Όλα αυτά την ώρα που κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για το εν λόγω ζήτημα. Ειδικότερα ο τηλεοπτικός σταθμός αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος καθώς επίσης και άλλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας έχουν προσγειωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άλλες τέσσερις φορές στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να γίνει ποτέ γνωστός ο λόγος ή ποιοι επέβαιναν.  

Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα καταγγέλλουν ότι κατά την ίδια χρονική περίοδο που το αεροσκάφος βρέθηκε στην Αθήνα η κυβέρνηση του Μαδούρο έβγαζε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας τόνους χρυσού, ενώ την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση φυγάδευσης στο εξωτερικό συγγενών κυβερνητικών στελεχών, που τους έχει απαγορευθεί η είσοδος στην ΕΕ.   Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα αξιολογεί ως πολύ σοβαρή την εν λόγω εξέλιξη, δηλαδή την στάθμευση στην Αθήνα για τόσες ώρες του εν λόγω αεροσκάφους και αμφισβητεί την ελληνική εκδοχή ότι έμεινε στο αεροδρόμιο μόνο για ανεφοδιασμό.  

Προσπαθώντας να δώσει μια εξήγηση για το μυστηριώδες ταξίδι του Falcon, η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα δια του βουλευτή Χοσέ Γκέρα, τονίζει: «Η κυβέρνηση βγάζει πέντε με έξι τόνους χρυσού, συνεχώς. Με έναν τρόπο λαθραίο. Είναι πιθανόν, η στάση στην Ελλάδα να σχετίζεται με το να χρησιμοποιηθεί η χώρα ως ενδιάμεσο για το ζήτημα του χρυσού. Χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως μηχανισμό για να αποκτήσουν ευρώ και στη συνέχεια αυτά τα χρήματα να καταλήξουν στο Καράκας».  

Ο ίδιος σημειώνει πως σκόπιμα επελέγη από το καθεστώς Μαδούρο η Αθήνα ως σταθμός του αεροσκάφους που επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών. «Κάτι σχεδιάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Για εμένα έχει να κάνει με τον χρυσό. Με βεβαιότητα. Η

Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τον Μαδούρο. Γι αυτό το λόγο δίνει άδεια προσγείωσης στο αεροσκάφος. (…) Είναι πολύ κακό η Ελλάδα που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία».

  Ο ίδιος σημείωσε πως σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν επιτρέπεται να προσγειώνονται κρατικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας χωρίς να υπάρχει άδεια. «Δεν είναι καθόλου εύκολο, διότι στους αξιωματούχους, έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Και αφού έχουν υποστεί κυρώσεις, δεν έχουν άδεια εισόδου».

Ο ΥΠΕΞ του Μαδούρο ήταν στο κυβερνητικό αεροσκάφος

Με καθυστέρηση μερικών 24ωρων και αφού αποκαλύφθηκε από το ΣΚΑΙ προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων το Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει και την πτήση-μυστήριο του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας και την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Επιβεβαιώνει μάλιστα η ΥΠΑ με ανακοίνωσή της ότι στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας επέβαινε ο ΥΠΕΞ του Μαδούρο.

  Η ΥΠΑ τονίζει ακόμη ότι το αεροσκάφος κατέθεσε σχέδιο πτήσης.    

 Την ίδια ώρα ωστόσο, η ανακοίνωση της ΥΠΑ αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο το θολώνει ακόμη περισσότερο.

Καυτά ερωτήματα    

Τα καυτά ερωτήματα που έθεσε από την πρώτη στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση για την πτήση-μυστήριο - και τα οποία επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη – παραμένουν αναπάντητα στο μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ προκύπτουν και νέα.  

Από τα τέσσερα ερωτήματα που έθεσε σήμερα η Μαρία Σπυράκη σε σχέση με την πτήση «μυστήριο» αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα απαντήθηκε μόνο το ένα, αν δηλαδή στο αεροσκάφος επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Μαδούρο, κάτι που επιβεβαίωση η Πολιτική Αεροπορία.

Ωστόσο παραμένουν αναπάντητα τα υπόλοιπα:  

- Γιατί έδωσε άδεια προσγείωσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλα όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν;  

- Γνωρίζει το Μαξίμου τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ότι το καθεστώς Μαδούρο με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βγάζει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων;  

Και  

-Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις των κ. Τσίπρα και Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλα;».    

  Στα παραπάνω ερωτήματα ωστόσο έρχονται νέα να προστεθούν όπως το γιατί η στάση για ανεφοδιασμό καυσίμων είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών.   Αλλά και γιατί το Μαξίμου ενώ κλήθηκε από χθες από την αντιπολίτευση να δώσει απαντήσεις, εφόσον γνώριζε σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, ενώ ακόμη παραμένει ερωτηματικό γιατί άλλες χώρες είχαν αρνηθεί την προσγείωση του αεροσκάφους της Βενεζουέλας.