Η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα εξήγγειλε ένα νέο δόγμα το οποίο θα έχει ως στόχο την πρόληψη και όχι την καταστολή. Δεδομένων των όσων έγιναν στα Γιαννιτσά, αυτές οι εξαγγελίες δημιουργούν προβληματισμό και αρκετά ερωτήματα καθώς προβλέπουν ότι θα γίνονται προληπτικές συλλήψεις και προσαγωγές πριν τελεστεί κάποιο αδίκημα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά η κ. Παπακώστα είπε ότι αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον πριν τελέσει το αδίκημα, έχεις λύσει το πρόβλημα, είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σχολιάζοντας τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, τα φαινόμενα χουλιγκανισμού και ανομίας, έκανε λόγο για «επικοινωνιακές υπερβολές».

Αναφερομένη στην ΕΛΑΣ υποστήριξε ότι «έχει διαρκείς επιτυχίες», φέρνοντας ως παράδειγμα την εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές αλλά και τη διαλεύκανση της υπόθεσης ξυλοδαρμού διαιτητή στη Λάρισα. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη υπόθεση η κ. Παπακώστα επεσήμανε ότι δέχεται συνεχώς συγχαρητήρια του τύπου «μα τι CSI είναι η αστυνομία της Λάρισας!»

Τόνισε ότι διαφωνεί απόλυτα με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών καθώς απαξιώνουν το έργο της αστυνομίας. Πρόσθεσε, δε, ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της και μετά έχει μειωθεί η εγκληματικότητα αλλά έχουν αυξηθεί.... οι ληστείες. «Τους τσακίσαμε στις κλοπές και έτσι το οργανωμένο έγκλημα έστρεψε την προσοχή του στις ληστείες», σημείωσε η κ. Παπακώστα, προσθέτοντας ότι τώρα και η ΕΛΑΣ θα στρέψει την προσοχή της εκεί.

«Δεν δέχομαι να αμφισβητείται το δόγμα της μηδενικής ανοχής υπάρχει και είναι εδώ», υποστήριξε η κ. Παπακώστα. Μάλιστα σημείωσε ότι οι τουρίστες που επιλέγουν την Ελλάδα και έχουν υψηλά στην ατζέντα τους το θέμα της ασφάλειας είναι η απόδειξη ότι το επίπεδο της ασφάλειας στην Αθήνα είναι υψηλό.

Για το ΑΤ Ακροπόλεως έκανε λόγο για ένα πολύπαθο τμήμα που δεχόταν και πολλές επιθέσεις και στο παρελθόν και για τον λόγο αυτό είχε κλείσει.

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ για προληπτικές προσαγωγές: Έγιναν για να προστατεύσουμε εκδήλωση

Στο μεταξύ νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ υποστήριξε ότι οι προληπτικές συλλήψεις στα Γιαννιτσά πριν την ομιλία του Φώτη Κουβέλη έγινα για να προστατευτεί η εκδήλωση.

«Ο διοικητής και ο επικεφαλής των μέτρων κρίνουν τα μέτρα που πρέπει να λάβουν… Άλλο σύλληψη άλλο προσαγωγή, και προφανώς οι συνάδελφοι έκριναν ότι πρέπει να γίνει προσαγωγή» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Θεόδωρος Χρονόπουλος.

«Θα ήθελα να δω προληπτικές προσαγωγές στα Εξάρχεια, Σάββατο βράδυ, πριν δεχθεί επίθεση η διμοιρία των ΜΑΤ…» σχολίασε ο γγ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος. «Ο αξιωματικός υπηρεσίας μπορεί να κάνει επέμβαση να κάνει συλλήψεις;» διερωτήθηκε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Έχουμε και συλλήψεις και προσαγωγές όπως τα 213 άτομα στα Εξάρχεια» απάντησε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ. Στο μεταξύ μιλώντας στον ΣΚΑΙ ορισμένοι από τους προσαχθέντες διέψευσαν ότι προετοίμαζαν τη Δευτέρα συγκέντρωση κατά του κ. Κουβέλη.