Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, αναφέρθηκε σε «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και δήλωσε: «Μη μιλάμε μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εξακολουθεί να στηρίζεται στην ακροδεξιά μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να αλλάξει προσωπείο τώρα τελευταία».

Εκτίμησε ότι δεν αρκούν οι μειώσεις των φόρων που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε ότι πρέπει να προκληθεί ένα αναπτυξιακό σοκ το συντομότερο δυνατό με σταθερό φορολογικό, πολιτική σταθερότητα και αξιοπιστία.

«Υπάρχει τρίτος δρόμος. Δεν μπορούμε ούτε με την ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την ασυδοσία της αγοράς, στην οποία οδηγεί η πολιτική Μητσοτάκη» υποστήριξε η κα Γεννηματά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διχασμό, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Αναρωτήθηκε ποιος επενδυτής θα φέρει τα χρήματα του σε μία χώρα όπου ξέρει ότι μπορεί να εμπλακεί στην πολιτική αντιπαράθεση η δουλειά του, να βρεθεί στα μανταλάκια στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, να μπλέξει, να βρεθεί και όμηρος δικαστικών διενέξεων.

Κληθείσα από τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο να σχολιάσει την «επίθεση φιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Κίνημα Αλλαγής», η κα Γεννηματά καταρχήν είπε ότι «δεν θα το χαρακτήριζα έτσι» και δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής αρνείται να συνεισφέρει στη συνέχιση συντηρητικών πολιτικών, που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι το μέτωπο κατά του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς ήδη υπάρχει στην Ευρώπη και το εκφράζει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

«Με αυτά ο κ.Τσίπρας δεν έχει σχέση, μου κάνει εντύπωση και είναι θράσος να λένε τέτοιες κουβέντες, όταν είναι εκφραστές του λαϊκισμού και συγκυβερνούν τόσα χρόνια με την ακροδεξιά και εξακολουθούν και στηρίζονται σε ακροδεξιούς βουλευτές» είπε και αναρωτήθηκε: «Επομένως ποιο μέτωπο μπορούμε να κάνουμε εμείς με τον κ.Τσίπρα;»

Υποστήριξε ότι ο κ.Τσίπρας είναι σε αδιέξοδο γιατί βλέπει ότι είναι κοντά η ήττα του στις εκλογές και καθώς έχει αποτύχει παντού στο κυβερνητικό του έργο, έχει επιλέξει να βάλει ένα προσωπείο και να παραστήσει δήθεν τον κεντροαριστερό.

«Δεν έχει καμία σχέση με κεντροαριστερά ο υποστηρικτής του Μαδούρο» δήλωσε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει μία αντίληψη για την εξουσία, ίδια με αυτή που είχαν οι κυβερνήσεις της δεξιάς, δηλαδή κατάχρηση της.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, πως ο Γιώργος Παπανδρέου χρειάστηκε έξι μήνες το 2009 για να αντιληφθεί τα προβλήματα στην οικονομία και εν τω μεταξύ μοίραζε επιδόματα, η κα Γεννηματά είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει βρει μία λέξη να πει για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, τότε που μας διαβεβαίωναν ότι ήταν θωρακισμένη η ελληνική οικονομία».

Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλουν να εξαφανίσουν τη δημοκρατική παράταξη».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη πως ακόμη και εάν η ΝΔ έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, θα επιδιώξει τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, η κα Γεννηματά είπε: “Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να κοιτάξει τα του οίκου του, να μαζέψει τα τρία κόμματα που έχει σε ένα” και κάλεσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μην σπεύδει να κάνει τέτοιες δηλώσεις, διότι όπως είπε βγάζει αλαζονεία πριν τις εκλογές. Εκτίμησε εξάλλου ότι “το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών”.

Ερωτηθείσα από τον κ. Χασαπόπουλο εάν θα προτείνει εκείνη κάποιο πρόσωπο από την κεντροαριστερά για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2020, η κα Γεννηματά τόνισε: “Έχουμε πει σε όλους τους τόνους, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προέλθει από την προοδευτική παράταξη” και σημείωσε ότι έχει ακούσει τον κ. Τσίπρα να προτείνει Πρόεδρο Δημοκρατίας από τη συντηρητική παράταξη και ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Κληθείσα να αναφερθεί σε κάποιο πρόσωπο, η κα Γεννηματά απάντησε: «Τέτοια είδηση δε θα βγάλετε σήμερα, κάθε τι στην ώρα του.»