«Καμπανάκι» για την ενδεχόμενη πολιτική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές έχει χτυπήσει στην Κουμουνδούρου και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είναι υπαρκτό πλέον το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει με «δικούς» του υποψηφίους μόλις μία ή ακόμα και καμία από τις 13 περιφέρειες.

Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται πάλι σκέψεις για μετατόπιση των αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε ο πρώτος γύρος να γίνει στις 19 Μαΐου (και όχι στις 26) και ο δεύτερος στις 26 (και όχι στις 2 Ιουνίου). Ετσι, ο δεύτερος γύρος θα συμπέσει με τις ευρωεκλογές, που λογικά θα κυριαρχήσουν στην επικαιρότητα, και θα περάσει πιο «χαμηλά» η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και η επικράτηση της Ν.Δ., που μπορεί να κερδίσει ακόμα και 10 περιφέρειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από το περασμένο φθινόπωρο, στις δημόσιες τοποθετήσεις του, έχει διαχωρίσει τις δημοτικές από τις περιφερειακές εκλογές, με τις τελευταίες να έχουν «ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, συνεχίζει τις περιοδείες του για στήριξη των υποψήφιων περιφερειαρχών. Αύριο, Κυριακή, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Βόλο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί το Νότιο Αιγαίο.

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.