Στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού – Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής εκλέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Σμέρος. Η Επιτροπή καταρτίζει και υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης ανά θεματικές ενότητες, εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου και αθλητικές διοργανώσεις, σε συνεργασία με Δήμους και Τοπικούς Φορείς, σε όλη την Αττική. Αναδεικνύει έτσι, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και σημαντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται.

Ο Γιάννης Σμέρος έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση αυτή κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού – Αθλητισμού, με αποκλειστικό θέμα την ανάδειξη νέου Αντιπροέδρου, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Χαρδαλιά, πρ. Δημάρχου Βύρωνα.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι διαφορετικών παρατάξεων της Περιφέρειας Αττικής, ο Γιάννης Σμέρος ψηφίστηκε ομόφωνα Αντιπρόεδρος.

Μετά την ψηφοφορία, ο κ. Σμέρος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους, τονίζοντας ότι “σε ευαίσθητους τομείς όπως είναι ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός, που στοχεύουν άμεσα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών οφείλουμε να πρωτοστατούμε με δράσεις ενίσχυσης των δομών τους, των προγραμμάτων αλλά και της ποιότητας τους”. Παράλληλα, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την πρόεδρο, Εύη Αποστολάκη στην οποία ανέφερε ότι η εξαιρετική συνεργασία, που έχουν, θα συνεχιστεί στο ακέραιο για τους κοινούς στόχους.

Επίσης, με αφορμή την παραίτηση του κ. Χαρδαλιά από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου ο Γιάννης Σμέρος τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την συνεργασία, που είχαν τέσσερα χρόνια στα έδρανα του Συμβουλίου, “κατά τα οποία ο φίλος Νίκος κατέθεσε πάντα ενισχυτικά την πολύτιμη εμπειρία του. Με την ανάληψη των καθηκόντων της γραμματείας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας του εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία, με γνώμονα πάντα το καλό της Αυτοδιοίκησης, του θεσμού με την πιο άμεση σχέση με τον Πολίτη”.