Πολεμικό κλίμα επικράτησε την Τετάρτη στην Πτολεμαϊδα, όπου βρέθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Η υπουργός αποδοκιμάστηκε σφοδρά από μερίδα πολιτών κυρίως για το θέμα της Μακεδονίας. 

Η εικόνα γνώριμη και επαναλαμβάνεται διαρκώς το τελευταίο διάστημα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα: Υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζονται από τους πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Προφανώς δεν είναι πειστικά τα επιχειρήματά των κυβερνώντων για το γεγονός ότι ο Ζόραν Ζάεφ δηλώνει «μακεδόνας». Και στη μέση, η Αστυνομία για να τους προστατέψει.

Θερμή ήταν η υποδοχή που περίμενε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο στην Κατερίνη. Προ ημερών, είχε συμβεί κάτι ανάλογο με τον Πάνο Σκουρλέτη στην Κοζάνη και τον Βόλο, τον ευρωβουλευτή Παπαδημούλη στις Σέρρες, τον βουλευτή Μπγιάλα στα Γρεβενά ή την Νοτοπούλου και τον Φάμελλο στην Θεσσαλονίκη.

Στην Κοζάνη σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομικών και χρήση χημικών, με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Τραυματίες και από την πλευρά της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR από τις συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας, λίγο έξω από τη σχολή της Πυροσβεστικής, τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερις άνδρες της Αστυνομίας εκ των οποίων οι 2 σοβαρά, με κατάγματα, εκδορές, σπασμένα πλευρά και κάταγμα στον ώμο καθώς και ένας διαδηλωτής με τραύμα στο κεφάλι.

Εξίσου γνώριμη και η κυβερνητική αντίδραση: Για την κυρία Γεροβασίλη, όσοι αντιδρούν είναι ακραίοι. Η δήλωσή της στο kozanimedia και το Top Channel: «Ακραίοι κύκλοι που ήθελαν να εμπλουτίσουν ένστικτα που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία-Δεν τα κατέφεραν, ο λαός της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας τους γύρισε την πλάτη. Επιτέθηκαν με ό,τι μπορούσαν στους αστυνομικούς, έχουμε τρεις τραυματίες. Στοχευμένη και προαποφασισμένη η σύγκρουση.»

Φασίστες είχαν βαφτίσει τους διαδηλωτές και στην Κατερίνη. Μάλιστα, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφερειακές εκλογές.