Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας δήλωσε σήμερα στη Βουλή ότι έχει εντολή από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να προβεί τις επόμενες ώρες στην κατάθεση τροπολογίας για τις καταστροφές που έχουν γίνει στα Χανιά.

Η τροπολογία θα προβλέπει αναστολή του συνόλου εκτελεστικών μέτρων είτε δημοσίου είτε ιδιωτών, οποιασδήποτε μορφής πλειστηριασμούς κλπ για ένα διάστημα που θα συμφωνηθεί με την κυβέρνηση. Όπως είπε ο κ.Δενδιας η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει ένα διάστημα 3 μηνών κατά τα πρότυπα ρύθμισης που είχε γίνει σε προηγούμενες φυσικές καταστροφές ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση ελληνικής πολιτείας σε αυτό το θέμα.
« Χρειάζεται άμεση ανακούφιση των πληγέντων ,μετράνε και οι ώρες δεν μπορούμε να το αφήσουμε για αύριο ή μεθαύριο»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας και επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. «Μπορούμε να προχωρήσουμε θα ενισχυθούν οι αγρότες, οι επιχειρηματίες, τα νοικοκυριά που μπορεί να έχουν άμεσες υποχρεώσεις στα δικαστήρια. Ακόμα κι αν δεν προλάβουμε σήμερα αύριο έχουμε νομοσχέδιο του Υπ. Πολιτισμού στην Ολομέλεια και θα μπορέσουμε να το τακτοποιήσουμε αν δεν προλάβουμε σήμερα».

Ντόρα και Αυγενάκης αύριο στην Κρήτη

Δύο κλιμάκια αποτελούμενα από βουλευτές και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν αύριο στην Κρήτη: ένα στα Χανιά υπό τον συντονισμό της Ντόρας Μπακογιάννη και ένα στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο υπό τον συντονισμό του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη του κόμματος θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα και θα ενημερωθούν από τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την έκταση των ζημιών.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την άμεση στήριξη των εν λόγω περιοχών και να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τις τοπικές αρχές για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν.

Από χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε τονίσει τη στήριξή του στους κατοίκους των Χανίων που μαστίζονται, αυτές τις ημέρες, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας στην περιοχή. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό του στο twitter, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Η Κρήτη και η ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Χανιά δοκιμάζονται πρωτόγνωρα από την ισχυρή κακοκαιρία. Ενημερώθηκα πριν λίγο από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη για τις εκτεταμένες καταστροφές. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αντιμετωπιστούν το συντομότερο».