«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη, όπου τόνισε πως «ο πρωθυπουργός είναι σε απόγνωση μπροστά στην ήττα», χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «βαρίδι» για την αριστερά και για τη χώρα, ενώ σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού, από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς» και συνέχισε: «Αδειάζει τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Στην πραγματικότητα, μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει, έφτιαξε τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία ψάχνει ένα προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Κατάχρηση της εξουσίας και καθεστωτισμός: αυτό είναι το ύφος και ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά. Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά, που "χτυπάει" τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα» υποστήριξε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ακόμα πως «ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγάλος χορηγός όχι μόνο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και της Χρυσής Αυγής» και παρατήρησε πως «ο κήρυκας του διχασμού στήνει δήθεν τώρα γέφυρα με την Κεντροαριστερά». Όπως σημείωσε, «μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα, που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση. Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής» επανέλαβε η κ. Γεννηματά.

Για το Κίνημα Αλλαγής είπε ότι «είναι εδώ, κάθε μέρα και πιο δυνατό. Αυτό είναι το μήνυμα από τη συγκέντρωση στον Βόλο και την αποψινή στη Θεσσαλονίκη. Δεν μας χωράνε πια οι αίθουσες» ανέφερε, λέγοντας πως με τη συμμετοχή τους οι πολίτες απαιτούν έναν «ισχυρό προοδευτικό πόλο, απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.».

«Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε. Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε: Η συντήρηση είστε εσείς. Η πρόοδος είμαστε εμείς. Το χθες είστε εσείς. Το Αύριο είμαστε εμείς» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Για την κυβέρνηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχει «τελειώσει» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ορίσει ημερομηνία βουλευτικών εκλογών.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε πως το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο για τις εκλογικές μάχες που έρχονται το επόμενο διάστημα και επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.

Τόνισε πως δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς στην εξουσία, διότι η Ν.Δ εκφράζει σήμερα ότι πιο συντηρητικό και πιο οπισθοδρομικό υπάρχει, και συμπλήρωσε: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση. Που περιμένει να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ' αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα. Δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. οι "σωτήρες" απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιοι που βάφτισαν "επανίδρυση" τη διάλυση του κράτους. Είναι οι ίδιοι που αποσάθρωσαν την ελληνική Οικονομία λίγα χρόνια μετά το απόγειό της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια. Είναι αυτοί που και σήμερα με την Καραμανλική συνιστώσα στην κυβέρνηση στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, και ετοιμάζονται και πάλι μαζί να ψηφίσουν συντηρητικό Πρόεδρο Δημοκρατίας. Είναι η σημερινή Ν.Δ. κι ο κ. Μητσοτάκης που πιστεύουν ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά.