Δεν υπάρχει κοινός ιδεολογικός χώρος με το ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Όλο αυτό το διάστημα παρατηρούμε τον κ.Τσίπρα να έχει ανοίξει μια τράπεζα πολιτικών συναλλαγών, να προσπαθεί να προσεταιριστεί κάποια στελέχη που δεν φέρνουνε ούτε καν τη ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ...Ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε μια διεύρυνση πολιτικής αρπαχτής με κάποια στελέχη τα οποία μόλις πριν 2-3 μήνες έβριζαν σκαιότητα τον κ.Τσίπρα με τις χειρότερες εκφράσεις... Το θέμα δεν είναι μόνο ο κ. Μωραϊτής, το θέμα είναι και ο κ.Τσίπρας ο οποίος φαίνεται να αποδέχεται τα λεγόμενα του κ. Μωραϊτη και όλων των στελεχών, του κ. Ραγκούση που έλεγε αντίστοιχα πράγματα πριν χάσει στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου στο ΚΙΝΑΛ και σήμερα συμπορεύεται. Επειδή αυτό είναι ένας απέραντος αμοραλισμός και επειδή εμείς την πολιτική της αρπαχτής την έχουμε καταδικάσει και ως τακτική αλλά και ως ταυτότητα προοδευτική, δεν είναι προοδευτική ταυτότητα αυτό, αφήστε τους να μαζεύουν υπογραφές μεταξύ τους από ανθρώπους οι οποίοι ονειρεύονται πως αυτό το οποίο έκαναν πηγαίνοντας σε μια κυβέρνηση για να καθίσουν στο διπλανό έδρανο με τον κ. Κουίκ, στο διπλανό έδρανο με την κ. Παπακώστα... επομένως σε αυτή τη κυβέρνηση που η ρεταλοποιήση της πολιτικής ζωής έχει γίνει σημαία αφήστε τους να απολαμβάνουν την απαξίωση του ελληνικού λαού» τόνισε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ούντο Μπούλμαν των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο κ. Παπαθεοδώρου παρατήρησε: «Αυτό το οποίο κάνει ο κ. Μπουλμαν είναι να προσπαθεί να στηρίξει μια κυβέρνηση που μέχρι σήμερα ήταν μαζί με τους ακροδεξιούς του κ.Καμμενου. Βρισκόμαστε στον αντίποδα αυτών των πολιτικών πρωτοβουλιών οι οποίες δεν καλύπτονται πολιτικά από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και βεβαίως δεν θα υπάρξει καμία παρουσία στην εκδήλωση της κ. Κατσέλη από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ.»