Τα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά αυτές καταγγέλλονται από το Μαξίμου ως fake news. Έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους «επιδρομή» στην Μακεδονία, προκειμένου να εξηγήσουν γιατί ο Ζόραν Ζάεφ δηλώνει «Μακεδόνας» από τη Βόρεια Μακεδονία.

Και έρχονται αντιμέτωποι με την οργή και τη δυσαρέσκεια των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σπεύδουν να τους βαφτίσουν φασίστες.

Θερμή ήταν η υποδοχή που περίμενε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στην Κατερίνη. Προ ημερών, είχε συμβεί κάτι ανάλογο με τον Πάνο Σκουρλέτη στην Κοζάνη και τον Βόλο , τον γνωστό ευρωβουλευτή Παπαδημούλη στις Σέρρες, τον βουλευτή Μπγιάλα στα Γρεβενά ή την Νοτοπούλου και τον Φάμελλο στην Θεσσαλονίκη.

Παντού στρατιές αστυνομικών σε μεγάλη ακτίνα για να προστατευθούν από τους... φασίστες.

Περίπου 200 άτομα πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κατερίνη, όπου έσπευσε ο κ. Τζανακόπουλος. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης.  

Πόρτα έφαγε και μια δημοσιογράφος, προφανώς γιατί δεν άρεσαν οι απόψεις της.

«Προδότες, κατσαπλιάδες» φώναξαν μεταξύ άλλων. Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι διαδηλωτές και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιο Καστόρη και Χάρη Τσανακλή. Το σύνθημα που φώναζαν κατά όσων πήγαιναν στην εκδήλωση ήταν: «Πέντε προδότες είσαστε».

H αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές, με τη μία να μετατρέπεται σε σύλληψη. Η σύλληψη αφορά σε εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά αναμένεται να έχει και η επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη Μαρτίου, όπου αναμένεται να εγκαινιάσει έργα «μακέτας» στο αεροδρόμιο Μακεδονίας, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.