Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη, «Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη» μίλησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τους υπαινιγμούς που άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στο πρόσωπό του για διερεύνηση του δανείου του από την Τράπεζα της Ελλάδος.


«Το δάνειο που το οποίο δεν έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι είναι ένα κοινό στεγαστικό δάνειο όπως όλα και το πήρα πριν εκλεγώ βουλευτής και επίσης έχει ήδη ελεγχθεί από την επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και είναι απολύτως εντάξει, έχει μάλιστα και την υπογραφή και της κας. Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Όμως ο κ. Πολάκης μπερδεύεται. Εγώ προσπάθησα να εξηγήσω στη Βουλή ποια είναι η διαφορά».


Σχετικά με την υπόθεση της μαγνητοφώνησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως «αυτό είναι θέμα το οποίο ερευνά η δικαιοσύνη και δε θα ασχοληθώ εγώ».
Αναφερόμενος στην υπόθεση του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν σαφής: «Προφανώς το δάνειο το έχει πάρει με τηλέφωνο στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής διότι είναι μια αντισυστημική Τράπεζα και έχει ακόμη σχετική ευελιξία. Το θέμα είναι αν έχει υπάρξει εύνοια στο δάνειο του κύριου Πολάκη σε σχέση με τις εγγυήσεις που έχει δώσει, ένα κτήμα δηλαδή στα Σφακιά. Δεν είμαι μεσίτης για να το εκτιμήσω αυτό, θα ερευνηθεί στο μέλλον.


Σχετικά με τις βολές του Παύλου Πολάκη στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη για το διάστημα που ήταν υπουργός Υγείας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε «Εγώ να δεχτώ πως ήμουν ο χειρότερος υπουργός Υγείας. Αυτό σημαίνει πως οι νόμοι που είχα φέρει ήταν κακοί και θα άλλαζαν. Απεναντίας δεν έχει αλλάξει ούτε ένας νόμος οπότε μάλλον κάτι καλό έκανα ως υπουργός».


Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, 21/2 εκδικάσθηκε από το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη σε βάρος του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση.