Αντιμέτωποι με την οργή και την δυσαρέσκεια των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, που επιχειρούν να επισκεφθούν την Μακεδονία στο πλαίσιο περιοδειών που έχουν προγραμματίσει. Οι επισκέψεις έχουν σαφώς άρωμα εκλογών, ωστόσο αν και πιστεύουν στην κυβέρνηση,  ότι έχει καταλαγιάσει η οργή του κόσμου από την Συμφωνία των Πρεσπών, όλοι τους βρίσκονται απέναντι σε πολίτες που δεν σκοπεύουν να συγχωρήσουν την κυβέρνηση για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα. 

Αυτή τη φορά θερμή υποδοχή είχε από τους κατοίκους της Κατερίνης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Απόψε ήταν η σειρά του και φυσικά, όπως προ ημερών και ο κ. Σκουρλέτης στην Κοζάνη και ο κ. Παπαδημούλης στις Σέρρες, επιστράτευσε για την προστασία και την συνοδεία του στρατιά αστυνομικών, διαφορετικά η παρουσία του στην πόλη της Μακεδονίας θα ήταν σχεδόν… αδύνατη.  

Ο κ. Τζανακόπουλος που συμμετέχει σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ,  βρέθηκε σε κλοιό διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης στο Μακεδονικό. Περίπου 200 άτομα πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης.  

Να σημειωθεί ότι ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Καβάλα, με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της κινητοποίησης του κυβερνώντος κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα για την ανατροπή του κλίματος που έχει δημιουργηθεί μετά τη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων.

Η «επιδρομή» στη Μακεδονία, με κορυφαία στελέχη που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στόχο έχει,  προεκλογικά,  να επιχειρήσει να κλείσει τα θερμά μέτωπα που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα μετά την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στη γειτονική χώρα, ενώ παράλληλα προσπαθούν να μετριάσουν τις απώλειες από την Συμφωνία.

Χαρακτηριστικό των επισκέψεων είναι οι έντονες αποδοκιμασίες των πολιτών που συναντούν τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και η μεγάλη αστυνομική παρουσία που «επιστρατεύεται» κάθε φορά, προκειμένου να μην βρεθούν οι πολίτες «απέναντι» στους υπουργούς της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά αναμένεται να έχει και η επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη Μαρτίου, όπου αναμένεται να εγκαινιάσει έργα «μακέτας» στο αεροδρόμιο Μακεδονίας, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.