Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της ευχαριστεί δημοσίως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όπως αναφέρεται, «όχι τόσο για την πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως Αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε.»

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταλήγει λέγοντας ότι «είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του».

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, είχε δώσει σε αυτήν τόσες πιθανότητες επιτυχίας όσες και να βγει ο ίδιος ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιοχάνσον.

Τι δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο CNBC

Ειλικρινής και έξω από τις πολιτικές γραμμές εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Mιλώντας στο αμερικανό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο υπουργός παραδέχτηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η ΝΔ είναι πολύ πιθανό να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και να γίνει κυβέρνηση. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης των προσπαθειών μιας κυβέρνησης ΝΔ να μειώσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Οπως είπε, «θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να έρθουν στην εξουσία. Στην ατυχή περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αν αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία όσων θα ήθελαν να κάνουν, θα τους στηρίζαμε».

Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων για το πλεόνασμα, εάν βγει η ΝΔ στην κυβέρνηση, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άλλαζε τη θέση του μόνον επειδή στην εξουσία θα βρισκόταν η ΝΔ.