«Εκκολάπτουν αυγά, τροφοδοτούν νεογέννητα του φιδιού» επισημαίνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πατήσει το κατώφλι της αυτοδυναμίας και είναι βέβαιο πως η προκήρυξη εκλογών θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική της. Την ίδια ωστόσο στιγμή, ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων, προερχόμενο από όλο το πολιτικό φάσμα, κατευθύνεται σε καιροσκοπικά, ακραία, ακόμη και ναζιστικά μορφώματα. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα την οποία οφείλουμε -όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις- να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά. Όχι μόνο για κομματικούς, αλλά και -κυρίως μάλιστα- για λόγους που αφορούν στη Δημοκρατία και το εθνικό συμφέρον».

«Δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τα ακραία μορφώματα μπήκαν στην πολιτική σκηνή αμέσως μετά τις επώδυνες πολιτικές των μνημονίων, την έξαρση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, την αύξηση της εγκληματικότητας. Αξιοποίησαν ανάμεσα στα άλλα: Τον αυτό-διασυρμό του πολιτικού συστήματος και την παρακμιακή εικόνα του Κοινοβουλίου. Την καταρράκωση και την εργαλειοποίηση δημοκρατικών θεσμών για κομματικές σκοπιμότητες. Την εμφάνιση κραυγών και ακροτήτων που προλειάνουν το έδαφος για το πέρασμά τους. Τις δηλώσεις που τους χαρίζουν τις πατριωτικές ευαισθησίες των Ελλήνων. Τις πρακτικές που επωάζουν αυγά και τροφοδοτούν νεογέννητα του φιδιού», συμπληρώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, αναφέρει ότι «απέναντι στη θλιβερή και επικίνδυνη αυτή πραγματικότητα, δεν νοείται και δεν συγχωρείται κανενός είδους ποντιοπιλατισμός. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να καταφεύγει σε πρακτικές που ευτελίζουν τους θεσμούς και δημιουργούν εικόνες παρακμής. Ούτε να εξαγοράζει συνειδήσεις βουλευτών. Ούτε να υπαγορεύει στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη δικές της αποφάσεις. Δεν μπορεί να διασύρει τον πατριωτισμό των Ελλήνων χαρακτηρίζοντας σαν ακροδεξιούς, πατριδοκάπηλους και άφρονες όσους απορρίπτουμε τις εθνικές υποχωρήσεις. Ούτε να εμφανίζει σαν μακεδονομάχους τους θιασώτες των ναζί, που ήθελαν την παράδοση της Μακεδονίας στους Βούλγαρους. Κι ούτε να δέχεται σαν εκφραστές οποιασδήποτε εθνικής ευαισθησίας τους υμνητές της χούντας, που πρόδωσε την Κύπρο».

«Από την πλευρά μας απορρίπτουμε τις κραυγές και τις ύβρεις, τα άκρα και τις ακρότητες. Αποκλείουμε πρακτικές που οδηγούν στο φανατισμό, την πόλωση και το διχασμό. Ακολουθούμε στρατηγική συνέπειας και ευθύνης, μέτρου και μετριοπάθειας. Δίνουμε, ταυτόχρονα, έμφαση στα μεγάλα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Προετοιμάζουμε σχέδιο για τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Αναλαμβάνομε δεσμεύσεις για την ασφάλεια του πολίτη, την υγεία και την παιδεία. Προτάσσουμε την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολλών και δεν χαρίζουμε σε κανένα την κοινωνική ευαισθησία.. Βάζουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στα εθνικά μας ζητήματα και δηλώνουμε πως δεν κάνουμε βήμα πίσω», καταλήγει.