Την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος προκαλεί η υπόθεση του καταναλωτικού δανείου που δόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, από την Attica Bank.

Η Διεύθυνση Εποπτείας της ΤτΕ, θα ζητήσει από τη διοίκηση της Attica Bank και τα εμπλεκόμενα στελέχη, πληροφορίες για το είδος του προϊόντος και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη, στην οποία θα παρευρεθούν στελέχη της τράπεζας προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, δυο είναι τα σημεία που έχουν προβληματίσει τις εποπτικές αρχές: το εξαιρετικά ασυνήθιστα υψηλό ποσό για καταναλωτικό δάνειο και κυρίως το γεγονός ότι η εξασφάλιση του ποσού έχει γίνει με ήδη υποθηκευμένο ακίνητο.

Προβληματίζει επίσης η ταχύτητα έγκρισης του δανείου σε μια περίοδο που οι τράπεζες για τη χρηματοδότηση ακινήτου απαιτούν τουλάχιστον το 30% της αξίας του στεγαστικού δανείου να καλύπτεται με μετρητά.

Το καταναλωτικό δάνειο, ύψους 100.000 ευρώ, που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από την Attica Bank με ευνοϊκούς όρους και αμφίβολες εγγυήσεις αποκάλυψε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και προκάλεσε ποικίλα ερωτήματα και αντιδράσεις.